Inbraakpreventie-tips tijdens uw vakantie

Hoogeveen – De vakantietijd is voor velen weer aangebroken. Voor veel mensen de tijd om huis en haard te verlaten en lekker op vakantie te gaan. Voor inbrekers is deze periode de uitgelezen tijd om hun slag te slaan.

De politie geeft een aantal tips om het risico op inbraak te verminderen. Sluit ramen en deuren en doe ze op slot. Haal de sleutels eruit en berg ze op. Zorg voor schemergeschakelde verlichting bij de toegangsdeuren. Installeer tijdschakelaars op verlichting zodat ’s avonds licht aangaat in de woonkamer en elders in huis. Laat gordijnen niet permanent dicht; haal planten niet weg van de vensterbank. Vraag de buren om de post te verzamelen en de planten water te geven.

‘Tweet’ niet rond dat u op vakantie bent. Laat in de achtertuin geen ladder of afvalcontainer staan als opstapje naar het balkon. Berg kostbaarheden in een kluis op of geef deze in bewaring. Registreer deze vooraf. Op stopheling.nl vindt u hiervoor een speciale app en op politie.nl een kostbaarhedenregistratieformulier. Maak van de woonkamer geen etalage met allerlei aantrekkelijke spullen in het zicht. Laat in huis een kaartje achter met het telefoonnummer van een contactpersoon die de politie in geval van nood kan bellen. Snoei struiken in de voortuin zodat vanaf de straat de voordeur en ramen goed zichtbaar blijven. Doe altijd aangifte als er toch is ingebroken.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord