RSG Wolfsbos trots op geslaagde ISK-leerlingen

Hoogeveen – Ruim vier jaar geleden is RSG Wolfsbos gestart met een Internationale Schakel Klas (ISK). De ISK-afdeling verzorgt onderwijs voor anderstalige jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. In april 2015 is de ISK-afdeling gestart met 12 leerlingen. Van deze groep zijn nu maar liefst 8 leerlingen geslaagd! De 4 andere leerlingen volgen met succes een opleiding op het Alfa College.

Onderwijs op maat
Harma Graveland, teamleider ISK bij RSG Wolfsbos geeft aan: “Als ISK-afdeling van RSG Wolfsbos vinden we het belangrijk om juist ook deze leerlingen een leeromgeving te bieden, waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uitgangspunten hierbij zijn: veiligheid, respect, rust, structuur en onderwijs op maat. Dat na vier jaar maar liefst zeven leerlingen geslaagd zijn, is echt een enorm knappe prestatie! Daar zijn we als school ontzettend trots op.

Extra begeleiding en ondersteuning
In de ISK is het belangrijkste doel om uiteindelijk te schakelen naar een klas in het regulier onderwijs. Vanuit de ISK-klassen kunnen leerlingen op RSG Wolfsbos schakelen naar klassen op de locaties Groene Driehoek, Harm Smeenge, Dikkenberg en de Meander. De leerlingen die zijn geschakeld, kunnen extra begeleiding en ondersteuning krijgen van docenten, onderwijsassistenten en vrijwilligers op de ISK-afdeling. Harma Graveland: “We zijn blij dat het gehele schakeltraject succesvol blijkt te zijn.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord