De groene draad: samen naar een duurzamer Hoogeveen

Hoogeveen – Om te laten zien wat er allemaal gedaan wordt om Hoogeveen duurzamer te maken en door wie is twee jaar geleden De groene draad 2017 -2021 geschreven. Hierin stonden alle activiteiten en initiatieven, met de nadruk op 2017-2019, die bijdragen aan de duurzame doelstellingen van de gemeente.

Nu is De groene draad geactualiseerd met alle initiatieven vanaf 2019 tot en met 2021. De burgemeester en wethouders van Hoogeveen hebben de aanpassingen goedgekeurd en vanavond, dinsdag 9 juli, wordt in het Raadhuis van Hoogeveen de aangepaste groene agenda gepresenteerd. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur en ook u bent daarbij van harte welkom!
Wethouder Gert Vos en andere direct betrokkenen vertellen over de activiteiten en projecten in de komende twee jaar en we blikken terug op afgeronde, succesvolle projecten. Ook wordt de tweejaarlijkse klimaatmonitor besproken: hoe staan we ervoor wat onze doelstellingen betreft? Én we gaan dieper in op twee nieuwe thema’s die, gelet op de opgave uit het onlangs gesloten klimaatakkoord, in De groene draad zijn opgenomen: de energietransitie en klimaatrobuust Hoogeveen.

Bent u geïnteresseerd? Dinsdag 9 juli vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom in de Raadzaal van het Raadhuis Hoogeveen. Om 19.30 uur begint het programma, waarna u om 21.00 uur geïnspireerd weer huiswaarts kunt.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “De groene draad: samen naar een duurzamer Hoogeveen

 • 9 juli 2019 om 15:58
  Permalink

  Gaan we rotondes aanleggen/ombouwen zodat fietsers voorrang hebben? En het aantrekkelijker wordt om op de fiets door Hoogeveen te bewegen ipv de makkelijke auto waarmee veel te hard word gereden in wijken waar maar 30 mag en men gerust met piepende banden optrekt om tot de 70 a 80 te gaan

 • 9 juli 2019 om 19:26
  Permalink

  Ik ben dat gedram over klimaat en milieu behoorlijk zat!
  Opwarming van de aarde?
  Het is de hele week al kouder dan normaal om deze tijd van het jaar, vannacht wordt er zelfs vorst verwacht.

Geef een antwoord