Sport

Jeugdschutters SV de Vrijheid tweede en derde tijdens NK kleinkaliber geweer

Barneveld / Hoogeveen – Isabel de Vries en Stefan van de Belt, jeugdschutters bij SV de Vrijheid in Hoogeveen, hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan het Nederlands kampioenschap kleinkaliber geweer liggend 50 meter op de schietbaan van SSV de Eendracht in Barneveld

Voor beide jeugdschutters was dit de tweede keer dat ze aan het Nederlands kampioenschap met kleinkaliber geweer deelnamen. Isabel en Stefan kwamen uit bij de junioren en de nummers één, twee en drie in deze klasse deden niet voor elkaar onder.

Isabel die een week geleden nog Nederlands kampioen luchtgeweer bij de junioren-B werd, wist afgelopen zaterdag met 564 punten een keurige derde plaats en bronzen medaille te halen.

Stefan werd met een score van 567 punten tweede en wist op deze manier net als vorige week tijdens het NK luchtwapens een zilveren medaille mee naar huis te nemen.

De eerste plaats werd behaald door Sira Engel van SV Martini uit Groningen met een score van 573 punten.

Isabel en Stefan hebben met dit Nederlands kampioenschap een voor beiden succesvol wedstrijdseizoen afgesloten en kunnen de komende weken genieten van een welverdiende vakantie en zichzelf weer opladen voor het komende wedstrijdseizoen.

Voor allebeide jeugdschutters begint het nieuwe wedstrijdseizoen al weer in het weekend van 13 tot 15 september als ze meedoen aan de internationale wedstrijd AirOShoot in Herent België.

Wie kennis wil maken met de schietsport is welkom bij SV de Vrijheid aan de Achteromsedijk 8c in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de maandagavond, woensdagavond of de zaterdag.

Geef een reactie

Aankomende evenementen