King of the world, Wild Romance, MarkFoggo en meer in het Podium

Hoogeveen – Vandaag maakte Het Podium nieuwe boekingen bekend: Mark Foggo, Trashfest, Stay Tuned Festival, King of the World en Wild Romance staan in het najaar op de concertagenda. Eerder werd al bekend gemaakt dat onder andere Barrelhouse, The Stone Sessions, T-99, The Hillbilly Moonshiners en Heidevolk na de zomer naar Hoogeveen afreizen. De kaartverkoop voor alle concerten is gestart. Kaarten zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.

Zaterdag 26 oktober: Mark Foggo
Sinds de jaren ’80 is hij één van de grootste namen in de ska scene, bekend vanwege zijn manische optredens, gekke persoonlijkheid, fantastische ska nummers en enorm energieke shows: Mark Foggo. Hij is atijd bezig om ska muziek wereldwijd te promoten en wordt omschreven als een kruising tussen Mr. Bean en Iggy Pop. Zijn muzikale carrière begon in Liverpool, toen hij als veertienjarige begon met gitaar spelen. Maar als frontman en zanger wist hij in het Londense pubcircuit faam te maken. In 1979 kwam hij naar Nederland, waar hij de band Mark Foggo and the Secret Meeting oprichtte. Het directe succes van de single New Shoes leidde al snel tot een platencontract en het debuutalbum Speeding My Life Away. Er volgden vele singles en albums, waarvan Ska Pig wordt beschouwd als een klassieker in het genre. In de zomer van 2019 verschijnt het nieuwe album van Mark Foggo.

Zaterdag 6 november: Trashfest
Terug van weggeweest in Het Podium: Trashfest! Een nieuwe editie met vier fantastische bands: Seein Red, Teethgrinder, Gewoon Fucking Raggen en Dead Loyalty. Een avond die hardcore punkliefhebbers zeker niet mogen missen.

Zaterdag 16 november: Stay Tuned Festival
Het Stay Tuned Festival neemt haar bezoekers tijdens deze derde editie van het festival mee op muzikale reis door verschillende genres, waarbij het publiek ook iets meekrijgt over het geloof. Dat dit in allerlei genres kan, van pop tot metal, bewijzen onder meer Last Son of Eve en Dark Sky.
Het vermogen om pop-songwriting te combineren met prog en heavy elementen is de perfecte match voor het geluid van Last Son of Eve. De power metal band Dark Sky staat bekend om haar krachtige, energieke optredens. De band stond al op het podium met grote namen zoals Europe, Status Quo, Doro en Magnum.

Vrijdag 6 december: King of the World
Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album: King of the World is terug! De band heeft zichzelf herondekt met de toevoeging van de vierentwintigjarige gitarist Stef Delbaere uit Gent, België. In de nieuwe bezetting trok de band zich na enkele try outs terug in een boerderij in het oosten van Nederland. Op de nieuwe, bevlogen plaat Connected is duidelijk de invloed van de nieuwe gitarist te horen. Maar ook, geheel volgens de King of the World traditie, weer volop meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orleans. Het resultaat? Een pure productie van een volwassen en gretige band.
KOTW heeft in de afgelopen zeven jaar een fantastische reputatie opgebouwd. Alle vier albums werden lovend ontvangen en de band ontving meerdere Blues Awards.

Zaterdag 7 december: Wild Romance
Wild Romance terug? Wild Romance is al zes jaar terug! En dat hebben we vorig jaar geweten in een bomvol Podium. Daarom komen de mannen in december opnieuw voor een heerlijke rockshow naar Hoogeveen. Wie aan de Wild Romance denkt, die denkt in eerste instantie toch aan die gouden periode van eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Herman Brood en his Wild Romance groeiden uit tot rockstars zoals Nederland nog nooit had gekend, met albums als Shpritsz – Cha Cha en succesnummers als Saturday Night, Dope Sucks, Rock & Roll Junkie, Never Be Clever. Verwacht nieuwe songs in Het Podium, maar natuurlijk ook al die legendarische Herman Brood hits.

©Foto: Henk Gubbels

 

Geef een reactie