Roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg Treant

Hoogeveen -De borstkankerzorg van Treant Zorggroep is dit jaar opnieuw beloond met het roze lintje. Elk jaar kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) het borstkankerlintje toe aan zorginstellingen die zorg bieden die goed aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt.

‘In het Mammacentrum in Hoogeveen kunnen vrouwen en mannen voor alle kennis en expertise op het gebied van borstkanker terecht. Het roze lintje van Borstkankervereniging Nederland is een bevestiging van het feit dat we iedere patiënt een behandeling op maat bieden’, aldus Rolf de Folter, voorzitter van de raad van bestuur.

Oncologisch chirurg Léonie Smit vult aan: ‘Met de recente uitbreiding van twee nieuwe enthousiaste plastisch chirurgen die onder andere ook borstreconstructies doen (de zogenaamde oncoplastische mammachirurgie), is het aanbod van de zorg nog completer geworden.’

Monitor Borstkankerzorg
De criteria voor het roze lintje zijn tot stand gekomen op basis van gesprekken met patiënten, beroepsgroepen, zorgverleners en verzekeraars. Jaarlijks worden de criteria weer aangescherpt om ziekenhuizen te stimuleren patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De Monitor Borstkankerzorg van BVN is een online keuzehulp die patiënten inzicht geeft in hoe de borstkankerzorg in een zorginstelling georganiseerd is en in welke mate deze zorg voldoet aan de verwachtingen van BVN over patiëntgerichte zorg. Treant is trots op het behalen van het roze lintje, mede aangezien het merendeel van de eisen bij borstkankerlintje gehaald wordt uit patiëntenfeedback. Treant is zich er tegelijkertijd van bewust dat het onderscheidend vermogen van de keurmerken in de jaren is afgenomen en dat het behalen van keurmerken gepaard gaat met administratieve lasten. Treant zal komend jaar de voortzetting van deelname aan keurmerken heroverwegen.

Mammacentrum
Het Mammacentrum van Treant Zorggroep is hét borstkankercentrum van Noord-Nederland als het gaat om eendagsdiagnostiek, state-of-the-art behandelmethoden én persoonlijke aandacht. Patiënten kunnen na verwijzing van de huisarts elke werkdag terecht. Daarnaast is ook academische kennis in huis aanwezig. Het gespecialiseerde en multidisciplinaire borstkankerteam staat elke dag klaar om de best mogelijke zorg te leveren. Via www.treant.nl/mammacentrum kunnen patiënten aanvullende informatie vinden over de borstkankerzorg van Treant Zorggroep.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord