Politiek

College Hoogeveen komt met reactie over sluiting afdelingen in Bethesda

Hoogeveen – Het College Hoogeveen komt met reactie: verdwijnen verloskunde en kindergeneeskunde uit Hoogeveen is volstrekt onacceptabel.

“Dit besluit is heel slecht nieuws voor alle inwoners van onze gemeente en gemeenten in de omgeving”

Treant Zorggroep heeft vandaag bekend gemaakt te kiezen voor Scheper Ziekenhuis in Emmen als centrale locatie voor klinische verloskunde en kindergeneeskunde. Het besluit heeft grote negatieve gevolgen voor ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Wethouder Erwin Slomp: ‘Dit besluit is heel slecht nieuws voor alle inwoners van onze gemeente en gemeenten in de omgeving. Met het weghalen van deze zorg zet Treant de toekomst van Bethesda op het spel. Dat vinden we als college volstrekt onacceptabel. We hebben in de vele gesprekken die we met Treant gehad hebben, er steeds op aangedrongen Bethesda te behouden als volwaardig ziekenhuis.’ Het college is bijzonder teleurgesteld en boos over het besluit van Treant en zal de komende tijd alles doen om te voorkomen dat het geëffectueerd wordt. Slomp: ‘Daarbij betrekken we alle partners en natuurlijk ook de inwoners van onze en omliggende gemeenten.’

CDA komt ook met teleurgestelde reactie

Ook CDA Hoogeveen is zwaar teleurgesteld over dit besluit en vindt het sluiten van deze afdelingen in Hoogeveen volstrekt onacceptabel. Het weghalen van deze afdelingen uit Hoogeveen is zeer schadelijk voor ons ziekenhuis maar vooral voor de zorg voor moeders en kinderen in heel Zuidwest Drenthe. Vijf jaar geleden is immers ook al de afdeling verloskunde van het Meppelse Diaconessenhuis ondanks protest verplaatst van Zuidwest Drenthe naar Zwolle. De afgelopen jaren hebben we steeds geprobeerd om in goed overleg met Treant te blijven en zo een volwaardig ziekenhuis in Hoogeveen open te houden. Dit besluit komt bij ons dan ook hard aan.

Begin deze week luidden de Hoogeveense verloskundigen al de noodklok en kondigde het CDA Hoogeveen aan mondelinge vragen in de gemeenteraadsvergadering van 17 mei te stellen. Morgen zullen we in een extra fractievergadering bespreken hoe we verder omgaan met deze nieuwe situatie. Zoals bekend heeft de lokale politiek geen formele invloed op de ziekenhuiszorg, maar het CDA laat dit niet zomaar gebeuren.

Vragen Cristen Unie aan Treant over kindergeneeskunde en verloskunde’

De ChristenUnie Hoogeveen heeft vragen gesteld aan de voorzitter van de raad van Bestuur van Treant, mevrouw Carla van der Wiel. Vragen die betrekking hebben op het over de aangekondigde sluiting van kindergeneeskunde en verloskunde in Hoogeveen en Stadskanaal. Wim Warrink: “Met het centreren van de kindergeneeskunde en verloskundige zorg in Emmen haalt Treant de ziel uit ziekenhuis Bethesda”.
De fractie van de ChristenUnie is zeer bezorgd over het aangekondigde besluit. En vraagt om heroverweging van dit besluit, mede door de grote gevolgen voor de zorg aan kinderen in Hoogeveen en de consequenties voor de werkgelegenheid en positie van Bethesda. Naast de vragen aan Treant is de ChristenUnie met het college van Hoogeveen, van mening dat dit besluit onacceptabel is.

Geef een reactie