Aantal zomerinbraken in Drenthe is fors gedaald

Hoogeveen  – Het aantal zomerinbraken in de provincie Drenthe is afgelopen zomer met ruim 18,6 procent gedaald ten opzichte van de zomer in 2017. Op gemeentelijk niveau bestaan er ook grote verschillen in het aantal inbraken. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer, op basis van de meest recente Politiegegevens.

Daling Drenthe sterker dan landelijk gemiddeld
In de zomermaanden juli en augustus van 2018 waren er in de provincie Drenthe in totaal 204 inbraakincidenten. Dit waren er 82 minder dan in de zomerperiode van 2017, waarin er 440 werd ingebroken. Drenten hebben te maken met een daling van 18,6 procent. Dit is een stijging die sterker is dan de landelijke trend; die een daling laat zien van 14,1 procent.

Gemeentelijke verschillen in Drenthe
Inwoners van Drenthe hadden vorige zomer over de gehele provincie last van 36,4 inbraakincidenten per 100.000 inwoners. De gemeente Westerveld heeft te maken met de minst gunstige inbraakcijfers. Hier is het aantal inbraken per 100.000 inwoners 124,1. Ook in Aa en Hunze (102,4), Hoogeveen (97) en Coevorden (95,8) wordt er, per 100.000 inwoners, relatief vaak ingebroken. Meppel (6) en De Wolden (41,5) hebben de beste papieren in de provincie.

Voordelen van inbraakpreventie
Het ministerie van Veiligheid en Justitie voert al jaren campagne middels het ‘Maak het ze niet te makkelijk’ initiatief. Hierbij wordt woninginbraakpreventie onder woningeigenaren en huurders geprobeerd te stimuleren. ‘’Dit doet de overheid bijvoorbeeld door te wijzen op het PKVW-certificaat en de Borg-norm; waarmee, naast veiligheidsvoordelen, ook financiële voordelen gemoeid gaan. Zo krijgen mensen die hun woning degelijk beveiligen, doorgaans korting op hun inboedelverzekering’’, aldus Rianne Veerman – verzekeringsdeskundige bij Independer.

Bekijk alle statistieken van het onderzoek in het dossier zomerinbraken van Independer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord