Gebakken spons in Raifeissenpark Hoogeveen

Hoogeveen – Er komen meldingen binnen van gebakken spons bij het Raifeissenpark naast de Albert Heijn Offerein in de Nije Nering te Hoogeveen. Een gebakken spons is meestal moedwillig geplaatst. Nadat een dier de spons heeft opgegeten zet het uit in de darmen en zal het dier ernstig ziek worden door afsluiting van de darmen. De melder van de gebakken spons heeft het meeste opgezocht en weggegooid. Echter kan er altijd nog een stukje liggen. Houd uw huisdier daarom extra in de gaten tijdens het uitlaten.

Afsluiting darm

Wanneer de darm afgesloten word zal de hond gaan overgeven. Als het een afsluiting in het begin van de darm betreft zal de hond ernstig ziek worden. Dit gebeurd meestal binnen een dag. Wanneer de verstopping aan het einde van de dunne of dikke darm zit gaat verslechtering minder snel. Een voorwerp moet operatief uit het darmkanaal gehaald worden. Indien uw huisdier spons heeft ingeslikt en begint te braken aarzel niet een raadpleeg de dierenarts.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Gebakken spons in Raifeissenpark Hoogeveen

 • 30 juni 2019 om 09:42
  Permalink

  Dit is geen gebakken spons, dit is een aardappelgal, het ‘nest’ van een aardappelgalwesp.
  Mensen die met hun hond wandelen weten steeds minder goed wat ze in de natuur tegen kunnen komen, gallen, zwammen, nesten van rupsen en wespen, etc.
  Bovendien is ‘gebakken spons’ een broodjeaapverhaal.

 • 10 juli 2019 om 17:17
  Permalink

  “Een gebakken spons is meestal moedwillig geplaatst.”
  Onzin, er is nog nooit emand gesnapt, opgepakt of voorgeleid voor het plaatsen van gebakken spons.

  “Nadat een dier de spons heeft opgegeten zet het uit in de darmen en zal het dier ernstig ziek worden door afsluiting van de darmen.”
  Ook onzin. Een huisdier dat gebakken spons binnekrijgt, krijgt waarschijnlijk hooguit wat braakneigingen of ontregelde ontlasting. Van uitzetten is geen sprake.

  “De melder van de gebakken spons heeft het meeste opgezocht en weggegooid.”
  Weggegooid. blijkbaar dacht hij zelf ook dat het zwerfvuil was, in ieder geval geen bewijs voor een sponsbakkenden hondenhater.

  Er is trouwens geen enkele dierenarts die met zekerheid kan zeggen een geval van gebakken spons in zijn/haar praktijk te hebben gehad.

  Elke melding van gebakken spons blijkt uiteindelijk iets anders te zijn. Zwerfvuil (purschuim, vlokkenschuim) of iets uit de natuur (gallen, zwammen).
  Maar uiteindelijk, als iedereen dit broodjeaapverhaal in stand houdt, zal er echt wel een keer een grapjas zijn die het uitprobeert, niet omdat hij honden zou haten, maar gewoon voor de kick, of om de krant te halen.

Geef een antwoord