Rijbewijzen ingevorderd bij controles TT verkeer

Regio– Ook op vrijdag 28 juni heeft het team verkeer tijdens de tweede dag van de Motul TT zowel opvallend als onopvallend gecontroleerd rond het TT-circuit, Assen en op de aan- en afvoerwegen naar Assen.

Er zijn dertien snelheidsovertredingen geconstateerd waarvan twee rijbewijzen zijn ingevorderd in verband met het overschrijden van de maximum snelheid. De hoge snelheden die hierbij werden gemeten waren 187 km/u waar 130 km/u is toegestaan en 132 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Er zijn vier bestuurders bekeurd voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. Daarnaast zijn er bekeuringen uitgeschreven voor het onnodig geluid maken en het negeren van rood verkeerslicht.

Alcoholcontrole
Er zijn op diverse locaties alcoholcontrole’s gehouden. Er werden in totaal 946 blaastesten afgenomen. Eén bestuurder blies op het ademanalyse apparaat 865ug/l, wat betekent dat het rijbewijs wordt ingevorderd.
Rondom de controlelocaties werd eveneens gecontroleerd op andere zaken zoals snelheid. Hierbij reden 30 bestuurders te hard. Bij één bestuurder werd een snelheid gemeten van 112 km/u, daar waar 50km/u is toegestaan. Het rijbewijs werd dan ook ingevorderd.

Taxicontrole
Team Verkeer heeft ook gecontroleerd op taxi’s in de nacht van vrijdag op zaterdag.
Bij deze controle zijn 8 overtredingen geconstateerd.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord