Toy story 4

Woody heeft altijd vertrouwen gehad in zijn plek op deze wereld. Zijn grootste prioriteit is de zorg voor Andy en Bonnie. Wanneer Bonnie’s tot speelgoed omgetoverde handenarbeidprojectje, genaamd Forky, zichzelf als ‘vuilnis’ ziet en niet als speelgoed, besluit Woody hem te laten zien waarom het leuk is om speelgoed te zijn. Wanneer Bonnie haar speelgoed meeneemt op een familietripje, wordt Woody door een onverwachte omweg herenigd met zijn oude vriendin Bo Peep. Na jaren alleen op pad geweest te zijn, heeft Bo een avontuurlijk karakter gekregen, dat in schril contrast staat met haar breekbare porseleinen buitenkant. Maar nadat Woody en Bo erachter komen dat er een wereld van verschil tussen hen beiden is, ontdekken ze al snel dat er meer dringende zaken zijn om zich druk over te maken.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
actie / avontuur / animatie / familiefilm
100 minuten
6+
Josh Cooley
Keegan-Michael Key, Tom Hanks, Jordan Peele, Patricia Arquette

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Ferdinand Mulder

Ferdinand Mulder

Ruim 20 jaar na deel 1 brengt Pixar voor Walt Disney het vierde deel uit van Toy Story. Deel 4 is een op zich zelf staand verhaal, dus -afgezien van een aantal bekende karakters- geheel los van de andere delen te zien. En dat is een grote plus.

Natuurlijk zien we oude bekenden als Woody (Tom Hanks) en Buzz Lightyear (Tim Allen) ´To infinity… and beyond!´. Maar gelukkig ook heel veel nieuwe karakters. Forky (Tony Hale), waar het verhaal zo beetje om draait, maar misschien nog wel leuker is de stoer ogende, maar desondanks onzekere, stuntman Duke Caboom (Keanu Reeves). Ronduit hilarisch zijn de Bunny en Ducky, twee kermisknuffels die hetzelfde gevoel bij je oproepen als de pinguïns uit Madagascar. Onweerstaanbaar grappig.

Waar het deel voor de pauze wat tijd nodig heeft om het verhaal op te bouwen en de animaties goed zijn, daar gaat de film na de pauze helemaal los. En dan voegt 3D XD echt wat toe. De zoektocht in de antiekwinkel is van een ongekend hoge kwaliteit. Zo ontzettend veel oog voor detail. De ouderwetse houten poppen zullen er ongetwijfeld de oorzaak van zijn dat de film voor 6 jaar en ouder is. En terecht. Heel de kermis doet je verlangen dat je daar zou mogen rondlopen. En dat je dat gevoel met een animatiefilm weet te creëren, is uitzonderlijk knap.

Vijf sterren voor Toy Story 4. Veel beter wordt een kinderfilm niet. Maar ook voor (jong)volwassen erg leuk.

Judith Bos

Judith Bos

Na de voorgaande films van Toy Story heeft dit del natuurlijk geen intro meer nodig, iedereen heeft wel een deel gezien in het verleden of allerminst een hoop voorstukjes van de films. Net als elk ander deel heeft ook dit vierde deel geen achtergrond informatie nodig om de film goed te kunnen volgen, al is dat gezien de doelgroep ook logisch. Het is een lekkere film om weg te kijken en dat hij ook nog in 3D XD Atmos gespeeld wordt is alleen maar een flink pluspunt! De grafische kwaliteit is namelijk geweldig en een stuk beter dan bij veel 3D films het geval is.

Het verhaal heeft helaas wel de tijd nodig om goed op gang te komen en pas na 55 minuten komt er wat meer spanning in. Voor kinderen maakt dat misschien niet zo veel uit, voor de wat oudere kijkers zal dat toch vrij snel vervelen. Daarom voor de film ook geen vijf sterren, want door de doelgroep 6+ kom je al snel in de leeftijden dat kinderen toch wel iets meer diepte willen in een film om geboeid te blijven. Desondanks eindigt de film wel heel mooi en geeft het je het gevoel dat je er echt bij bent. Sommige poppen in de film kunnen, zeker voor jonge kinderen rond de 6 jaar, best eng zijn. De leeftijdgroep is dus zeker van toepassing en ik zou bijna zeggen dat het beter is om toch even goed op de kinderen te letten.

Let op! In juli en augustus zijn er geen Moviepanel berichten in verband met een zomerstop. Vanaf 5 augustus start het Moviepanel weer. Fijne vakantie!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord