Hoogeveen wil miljoen bezuinigen op jeugdzorg en Wmo

Hoogeveen – Na een vertraging van maanden is een bezuiniging op jeugdzorg en Wmo in Hoogeveen nu bijna definitief. Hoogeveen gaat bijvoorbeeld scherper toezien op de rechtmatigheid van uitkeringen en heeft sinds deze week een meldpunt Fraude in de Zorg.

Afgelopen jaar kwam Hoogeveen ongeveer zeven miljoen euro tekort op Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en jeugdzorg. Lees complete artikel op rtv Drenthe

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Hoogeveen wil miljoen bezuinigen op jeugdzorg en Wmo

  • 28 juni 2019 om 13:58
    Permalink

    Werk zelf in de thuiszorg, en zie dan ook dat mensen het echt nodig zijn ,dat ze thuiszorg krijgen.
    Maar sinds de verandering dat de mensen dezelfde bijdrage moeten betalen , is de aanvraag groter geworden via de thuiszorg. Mensen die normaal particuliere hulp hadden en nu via de WMO /zorgaanbieder hulp hebben gekregen , omdat het natuurlijk veel aantrekkelijker is. En die mensen verwachten nu dat de huishoudelijke ondersteuning hetzelfde blijft , nu ze iemand aan het werk hebben . En dat ze dan dezelfde dingen mogen en kunnen doen. Maar laat de WMO maar is duidelijker worden naar de mensen toe die wat wel en niet mag en niet zeggen van een schoon en leefbaar huis , van voordeur naar achterdeur. Wij gaan ervan uit dat iedereen graag een schoon en leefbaar huis wil. Ze verwachten vanuit de WMO dat steeds meer mensen zelf dingen kunnen gaan doen. Misschien moeten ze vanuit de gemeente/WMO zelf maar is beginnen om zelf hun werkplek schoner achter te laten. Want het begint natuurlijk allemaal bij je zelf. Maar ga de mensen geen tijd afpakken om tijd in te korten via de WMO, want voor medewerkers in de thuiszorg wordt het steeds zwaarder, en anders laat ze maar is een paar keer mee draaien met medewerkers in de thuiszorg.
    Van ons wordt ook verwacht dat wij signaleren en dat mensen in een woning leven waar hygiëne ook heel belangrijk is.

Geef een antwoord