Springen vanaf brug gevaarlijk… en verboden

Hoogeveen – Dat het mooie weer jongeren trekt naar het water, dat snapt de gemeente. Maar spring niet vanaf bruggen en viaducten het vaarwater in: dat is gevaarlijk voor jezelf, voor de (recreatie)vaart, binnenvaartschepen, zeilboten en plezierschepen. Zij zien en verwachten geen zwemmers in het water én het levert je een forse boete op, want is het verboden. Zo waarschuwt de gemeente.

Zwem bijvoorbeeld in recreatieplas Nijstad of Schoonhoven. Mooi en wel zo veilig.

Deel dit bericht!

3 gedachten over “Springen vanaf brug gevaarlijk… en verboden

 • 27 juni 2019 om 10:45
  Permalink

  Misschien een mooi subtropisch zwembad maken in Hoogeveen met de mogelijkheid ook naar buiten te zwemmen en een mooie ligweide erbij …..

 • 28 juni 2019 om 10:19
  Permalink

  Ik begreep gisteren tijdens het spreekuur van de gemeenteraad dat een bezoek aan Nijstad €4,00 per persoon kost. Zwemmen in een kanaal is nog gratis. Ik begrijp dus best dat de jeugd voor een gratis zwemmogelijkheid kiest. Je zal als kind maar in een gezin met een smalle beurs opgroeien. Geld voor een vakantie is er dan niet en wil je met hete zomers je kinderen vlak bij huis iets bieden dan moet je ook al behoorlijk de beurs trekken.

 • 28 juni 2019 om 10:59
  Permalink

  Zwemmen in kanaal etc is niet verboden, alleen het van een brug enzo wel.
  Het aanbieden van de zwemmogelijkheid bij Nijstad is gewoon een reclame stunt i.m.o., vroeger zwommen we er gewoon gratis tot dat verboden werd omdat het gevaarlijk zou zijn!

Geef een antwoord