Algemeen

Verduurzaming huizen Grasmus e.o. klaar

Hoogeveen – – In de Grasmus en omgeving zijn 143 huizen klaar voor de toekomst. De huizen zijn geïsoleerd, hebben zonnepanelen en een frisse uitstraling gekregen en – op verzoek van de bewoners – zijn de toiletten vervangen en vergroot. Woningcorporatie Domesta startte ruim een jaar geleden met de werkzaamheden. Vrijdag 21 juni was de feestelijke oplevering van de werkzaamheden.

Domesta werkt in dit project samen met de gemeente Hoogeveen en met Hoogeveen Woont Slim, die kopers helpt met verduurzaming.
Wethouder Gert Vos: “Dit project is een mooi voorbeeld van samenwerken tussen een corporatie en de gemeente. Met ‘Hoogeveen Woont Slim’ stimuleren wij ook de huiseigenaren in het gebied hun huis te verduurzamen. Zo bieden we hen onder andere een voordelige financiering zonder rente. Een mooie manier om mee te liften op de werkzaamheden van de corporatie.”

Meer dan een verbouwing
In de Grasmus e.o. wilden we samen met de bewoner het woonplezier vergroten. Naast de verduurzaming besteden we daarom ook aandacht aan de uitstraling van de buurt, de betaalbaarheid en de leefbaarheid. Een van de voorbeelden is het Meet en Greet huis in de Kwikstaart waar al veel activiteiten zijn georganiseerd.

Directeur Bert Moormann van Domesta: “Wonen in de Grasmus en omgeving is duurzamer geworden en daarmee ook betaalbaarder! Zo blijft er voor de bewoners ruimte over voor andere zaken die ook belangnjk zijn! Het is daarbij mooi om te zien dat er al veel mensen zijn die zich inzetten voor hun buurt!”
Welke straten?
De huizen die verbouwd zijn, staan in de Geelgors, De Kwikstaart, De Grasmus, De Putter en De Groening. foto: Gemeente Hoogeveen 

Een gedachte over “Verduurzaming huizen Grasmus e.o. klaar

  • Zo jammer dat woonconcept hier helemaal niets mee doet!! Ik heb ze meerdere keren gevraagd maar voor alsnog doen ze niets!

Geef een reactie