Zes medailles voor ZPC Hoogeveen bij Nederlandse kampioenschappen

Bij de Open Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort werden er door de zwemmers van ZPC Hoogeveen zes medailles bij elkaar gezwommen.
In topvorm was zeker Alinda Dingshoff die er drie voor haar rekening nam. Junior de Bruin won brons, Owen Peeks die als jeugdzwemmer naar Amersfoort kwam, werd derde op de 800m vrije slag en Niels van Eck zorgde op de zondagmiddag misschien wel voor de grootste verrassing door brons te halen op de 50m vrije slag.

Alinda Dingshoff stond hoog genoteerd op haar afstanden en vond ze dat in het verleden nogal eens lastig, dit weekend was daar geen sprake van.
Al vanaf de eerste dag begon ze geweldig met series- en finaleplaatsen en zwom daar direct al een dik p.r. in de A finale 200m rug.
Met 2.18.99 werd ze daar nog net vierde, maar op de zaterdag kwam de 200m vlinderslag en de 200m wisselslag aan bod en daar veroverde ze in de ochtend twee keer een plek in de A-finale.
Heel vaak gezwommen die 200m vlinderslag en nooit bracht het wat ze eigenlijk wel kon, tot deze zaterdag, toen ze er helemaal voor ging en met een nieuwe toptijd 2.17.83 de zilveren medaille pakte.
Daarna kwam eigenlijk te snel de finale 200m wisselslag, maar daar wist ze zich toch nog zo voor op de laden dat ze brons haalde in 2.23.25.
Dat is dan een nadeel dat je gewoon goed bent in meerdere afstanden en de A-finales elkaar heel snel opvolgen zodat haar rust nog geen half uur was.
Zondag had ze ditzelfde probleem toen ze de A-finale op de 400m wisselslag en de 100m vlinderslag haalde en dit was weer te snel om enigszins te kunnen herstellen.

Toch weer de bronzen medaille op de 400m wisselslag in 5.03.73 en bij de 100m vlinderslag was de vermoeidheid te groot, al kwam ze nog tot een mooie 1.02.77 en een zesde plaatst.
Fantastisch weekend voor haar met nieuwe tijden, Drentse records en heel sterk zwemmen.
Owen Peeks had vorig weekend zijn Nederlandse jeugd Kampioenschappen gehad, met een medaille op de 1500m vrije slag. Dit weekend kwam hij naar het ONK voor de 800m die alleen hier gezwommen werd en daar behaalde hij bij de heren de bronzen medaille in een mooie tijd van 8.36.62. en dat was een verbetering van negen seconden.
Hij zwom nog de 400m wisselslag in de morgen en haalde daar de A-finale waar hij een goede tijd van 4.47.74 noteerde en een vijfde plek haalde bij de heren.
Junior de Bruin die bij het RTC in Drachten geen goed jaar heeft tot nu toe won op de 200m vlinderslag de bronzen medaille in 2.07.59 en dat was een kleine verbetering van zijn inschrijftijd.
Op zijn andere afstanden kwam hij niet tot een p.r. al was hij bij de 100m vlinderslag die nu in 0.55.51 ging wel heel dicht in de buurt van zijn p.r. 0.55.50.
Zondagmiddag mocht Niels van Eck in de A-finale starten van de 50m vrije slag en zorgde daar met 0.23.01 voor de grootste verrassing dit weekend, want daarmee haalde hij in dit geweld de bronzen medaille en was daar heel erg blij mee.
Hij heeft dit jaar gekwakkeld met een schouderblessure en komt op een leeftijd dat je gaat denken, wat moet ik volgens seizoen.
Dit was wel een bevestiging dat hij er nog een jaar aan vast kan plakken, want ook op zijn andere afstanden 100m vrije slag, 50m schoolslag en 100m schoolslag haalde hij finales en zwom hij weer mooie tijden.
Darryl Lubbinge had alleen de limiet op de 50m schoolslag gehaald en kwam daar vrijdagmorgen voor, hij zette een mooie nieuwe tijd neer met 0.30.87 en dat was de negenendertigste plaats.
Wiktoria Redzimska kende een wisselend weekend met hele mooie tijden, maar ook momenten waarop het helemaal niet liep.
De 200m rug en de 100m rug gingen beide in de finale naar een nieuwe tijd en ook de 50m schoolslag zwom ze in een nieuw p.r.
Bij de 200m rug werd ze tiende in 2.25.74 en bij de 100m rug elfde in 1.06.64, de 50m schoolslag ging naar 0.34.62 en dat was een hele mooie tijd voor haar.
Zij gaat zich nu richten op de Poolse Kampioenschappen waar ze eind juli aan deel gaat nemen.
Maik Huser begon goed op dit kampioenschap met de 50m schoolslag waar hij precies 0.30.00 noteerde en dat was een mooi p.r., maar daarna kon hij zijn niveau niet meer halen op zijn andere afstanden.
Hij kon niet zo hard zwemmen dat hij nog een finale plaats in de middag haalde, terwijl hij die mogelijkheid zeker bezit.
Coen de Lang, Charlotte Wilbers en Mirthe Schenkel kwamen alle drie nog een dag naar Amersfoort en daarvan was het Mirthe Schenkel die bij de dames 200m schoolslag nog een A-finale plek haalde.

Charlotte zwom samen met Wiktoria de 1500m vrije slag waar zij met 18.46.42 nog een kleine p.r. zwom.
Voor deze jonge zwemmers is het tijd dat de vakantie begint en zij kunnen gaan rusten.
A.s. weekend gaat de ploeg nog twee dagen naar Amsterdam om daar in het 25m bad te proberen nog enkele mooie nieuwe tijden te gaan neerzetten.