Zomerse sfeer tijdens het Mooie Kinderboekenfestival in Hoogeveen

Hoogeveen – Op initiatief van de Bibliotheek streek het Mooie Kinderboekenfestival op zondag 23 juni voor het eerst neer in Hoogeveen! Kinderboeken kwamen tot leven in de zalen, gangen, foyers en tuinen van Theater de Tamboer.

Zo konden kinderen de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer, opstijgen in een heuse raket, winkelen op een echte markt, verdwalen in een doolhof en rechter spelen tijdens een rechtszaak. Op veel plekken was het mogelijk om schrijvers en tekenaars te ontmoeten of lekker weg te zakken in een kussen en te luisteren naar verhalen. Het zonnige weer hielp natuurlijk enorm mee om de bezoekers een echt festival-gevoel te geven!

Over het festival
Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken kwamen tot leven tijdens de derde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival. Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, breidde het Mooie Kinderboekenfestival zich dit jaar uit naar Den Bosch en Hoogeveen.

Organisatie
Het Mooie Kinderboekenfestival werd georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso, De Verkadefabriek en de Bibliotheek Hoogeveen en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSB-fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord, Gemeente Den Bosch en Gemeente Hoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord