Column

Kantlijn: Help mee Zilveren Kruis Achmea te beroven van haar klanten

Onlangs vertelde internist dokter Frank Huvers (Treant) mij tijdens een publieksavond in de Magneet in Hoogeveen dat “de verzekeraar” aan het begin van het traject van de werkgroep Zorg voor de regio heeft gezegd dat er twee ziekenhuizen uit Drenthe moeten verdwijnen. Ook vertelde Huvers dat diezelfde verzekeraar opmerkte dat hun winstmarge in Drenthe 10% lager is dan in de rest van het land. Deze week twitterde raadslid Brand van Rijn (SGP) na een bijpraatsessie van de gemeenteraad met Treant CFO JP van Beers: Het was vermakelijk hoe hij (van Beers, FK) als hij het over zaken had die geld gaan kosten met oogcontact richting Zilveren Kruis keek of hij niet zijn boekje te buiten ging.

Door Frits Kappers

Opnieuw wordt het beeld bevestigd dat zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea de grote booswicht is, die handig gebruik maakt van de rampzalige invoering van marktwerking in de zorg, die door de paarse kabinetten van Wim Kok (met steun van het CDA) werd ingevoerd. PvdA, D66 en VVD zijn de ouders die aan de wieg van dit gedrocht stonden en het CDA is de peetouder die het duiveltje begerig heeft omarmd.

Met fraaie mantra’s als Zorg dichtbij als het kan, verder weg als het moet wekt de verzekeraar de indruk het beste met de patiënten voor te hebben. Men gedraagt zich als de hoeder van de gezondheidszorg, maar tegelijkertijd liet Achmea recent weten dat men nooit aan ziektekostenverzekeringen zou zijn begonnen als bekend was geweest dat winstuitkeringen verboden zouden worden/blijven.

In diepste wezen gaat het hen niet om uw of mijn belang. Het gaat om de winst en het wordt – net als door de banken – met fraaie en soms chanterende woorden verhuld, maar u en ik worden beroofd van de zorg dichtbij die wij gewend waren.
Laten wij Achmea dan in november maar eens beroven van de klanten die zij gewend waren. Ik wil nog wel één keer in actie komen daarvoor, maar dat ga ik niet alleen opknappen, daar is – gedurende korte tijd (max 3 maand) – veel hulp bij nodig.

Bent u die streken ook zat? Biedt uw hulp dan aan via een mailbericht aan fritskappers@gmail.com Ik zal het erg op prijs stellen als u, die dit bericht leest, het in uw sociale wereld zo veel en zo ver mogelijk wilt verspreiden. Meer op: Kantlijn

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: