PEC Zwolle en Prestige Football Academy winnen de Huys Talent Cup

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag vond de tweede editie plaats van de Huys Talent Cup. Die dag troffen de toptalenten van een groot aantal Noord-Nederlandse amateurclubs en betaald voetbalorganisaties elkaar op het sportcomplex van v.v. de Weide voor een voetbaltoernooi met een hoog sportief niveau. Er werd gestreden om de Huys Talent Cup in de categorieën “Onder 10” en “Onder 12”.

Zeer geslaagde tweede editie van de Huys Talent Cup bij v.v. de Weide

Hele families waren naar Hoogeveen gekomen om hun talenten aan te moedigen. Het weer werkte goed mee en omdat er met diverse aanvullende activiteiten zoals muziek, springkussens, een basketbalspel en boardingvoetbal ook aan de broertjes en zusjes was gedacht was er sprake van gezellige en relaxte sfeer onder de toeschouwers.
Na de poulefases kwamen bij de categorie “Onder 10” de volgende teams in de kruisfinales: FC Groningen, FC Emmen, Heerenveen en PEC Zwolle. De finale werd uiteindelijk gespeeld tussen PEC Zwolle JO10 en Heerenveen O10 en werd met 4-0 gewonnen door PEC Zwolle. Zij mochten de grootste beker mee naar huis nemen. De beste speler in deze categorie werd Sean Bevezli van PEC Zwolle en beste keeper van het toernooi Marcus van der Berg van FC Emmen.
In de categorie “Onder 12” kwamen PEC Zwolle, FC Groningen, Voetbalacademie Parkstad en Prestige Football Academy in de kruisfinales. De strijd om de eerste plaats ging tussen Prestige Football Academy en Voetbalacademie Parkstad. Uiteindelijk wist Prestige Football Academy hier de Talent Cup te winnen. In deze categorie werd Ben Nagel van Prestige Football Academy de beste speler van het toernooi en de beste keeper van het toernooi kwam van FC Meppel en was Stan Rengelink.