Sport

Sofie van den Berg wint goud op het NK Turnen in Tilburg

Hoogeveen/ Tilburg – Na het behalen van de titel “sporttalent van jaar in Hoogeveen” dit voorjaar, heeft Sofie van den Berg wederom een fantastische prestatie neergezet afgelopen weekend. In Tilburg mocht de 11 jarige turnster zaterdag uitkomen in de meerkamp finale van het Bondskampioenschap (NK) van de turnbond KNGU. Sofie, die onder Top Sport Noord te Heerenveen/ Gym4all turnt, stond in deze finale met de beste 24 turnsters van Nederland.

Het bleek een zware strijd, maar aan het einde van de 4 onderdelen (Brug ongelijk, Vloer, Sprong en Balk) werd haar de zilveren medaille om de nek gehangen en had zij dus een prachtige tweede plaats behaald.

Tevens had zij zich vanuit de halve finale, voor 2 toestelfinales geplaatst, die op zondagmiddag plaatsvonden. Hier mochten de beste 8 turnsters van Nederland, proberen het goud te bemachtigen.
In de finale van de brug ongelijk, Sofie haar favoriete toestel, bleek 1 turnster net iets beter te scoren en werd ze wederom 2e.
Toen was het tijd voor balk. Sofie was als 7de turnster aan de beurt en de spanning liep hoog op. Sofie wist de hoogste score tot dan toe op het bord te zetten. De laatste turnster lukte het niet om deze score te verbeteren, en daarmee werd Sofie Nederlands Kampioen op de evenwichtsbalk!

Kortom, een prachtig turnweekend met een zilveren medaille op de meerkamp, een zilveren medaille op de brug ongelijk en een gouden medaille op de evenwichtsbalk. Sofie kan terugkijken op een mooie afsluiting van dit seizoen.

Geef een reactie