Het Podium maakt nieuwe boekingen van 2019 bekend

Hoogeveen – Met de zomersluiting voor de deur, kondigt Het Podium haar eerste boekingen voor het najaar van 2019 aan. Zaterdag 14 september wordt het nieuwe seizoen afgetrapt met een nieuwe Legends of Rock Tribute avond, waarbij Snaggletoöth en The Art of Pantera met een wervelende show een eerbetoon geven aan Motörhead en Pantera. Verder reizen Barrelhouse, The Stone Sessions, T-99, The Goon Mat & Lord Benardo, Bacon Fat Louis, The Hillbilly Moonshiners en Heidevolk af naar Hoogeveen. De kaartverkoop voor deze concerten is gestart.

 

The Stone Sessions, T-99, The Goon Mat & Lord Benardo, Heidevolk en meer

 

Zaterdag 21 september

Is de inzet, passie en het speelplezier van Tineke Schoemaker, Johnny en Guus LaPoirte, Bob Dros en Jan Willem Sligting nog altijd even groot als bij de eerste shows van Barrelhouse. Misschien is het na vijfenveertig jaar zelfs wel gegroeid. Met als uniek feit dat de bezetting nog altijd origineel is en met de prachtige stem van Tineke Schoemaker als middelpunt, speelt Barrelhouse ter ere van haar 45e verjaardag een aantal oudere nummers van de eerste LPs.

Zaterdag 5 oktober

Kkunnen blues liefhebbers hun hart ophalen, met drie gevarieerde bluesacts: T-99, The Goon Mat & Lord Benardo en Bacon Fat Louis. T-99 is actief sinds 1999 en heeft al zes studioalbums en een verzamelaar op zak. Maar op het podium komen ze pas echt tot hun recht. Daar rocken ze, daar ratelen ze, daar rollen ze, daar schudden en swingen ze. Ze zetten iedere zaal in vuur en vlam, zoals Jerry Lee ooit zijn piano.
Wie denkt dat twee personen geen kabaal kunnen maken heeft het mis. Het Belgische duo The Goon Mat & Lord Benardo giet een overdosis van keiharde, rauwe garageblues uit over het publiek. Bacon Fat Louis verlegt de grenzen van de blues, met zelfgemaakte instrumenten en een dansende houding. Dat betekent onder meer invloeden van Jack White, R.L. Burnside en Son House.

Zaterdag 21 december

Komt de Nederlandse folk en viking metal band Heidevolk met een epische, boeiende liveshow. De mannen kwamen, zagen en veroveren al podia door heel Europa sinds hun oprichting in Arnhem, dertien jaar geleden. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Heidevolk neemt hun meest volwassen release tot nu toe mee naar Hoogeveen: Vuur van verzet.

 Tributes

Steengoede tributebands doen het publiek in Het Podium bijna vergeten dat ze niet écht staan te luisteren naar een concert van Motörhead, Pantera, The Rolling Stones en Mumford & Sons. Daar zorgen de weergaloze shows van Snaggletoöth (14 september), The Art of Pantera (14 september), The Stone Sessions (28 september) en The Hillbilly Moonshiners (14 december) in het najaar wel voor. Stuk voor stuk zorgen de bands voor een sterk staaltje muzikaliteit en nemen ze het publiek mee terug in de tijd. Dat beloven fantastische tribute avonden te worden!

The-Stone-Sessions-foto-Nathan-Reinds 

Kaarten zijn te bestellen op www.hetpodium.nl, telefonisch op 0528-280180 en aan de kassa van De Tamboer.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord