Sport

Weekend vol podiumplaatsen voor HAC’63

Hoogeveen – De atleten van HAC’63 hadden dit weekend weer volop keuze wat wedstrijden betreft. Er werd gelopen in Rijssen, Zwolle, Zwartemeer en Drachten.

De meeste HAC’63-atleten liepen de Halve Marathon van Zwolle. Deze wedstrijd wordt gekenmerkt door het vele publiek en de gezellige sfeer. Maarten van Dijk liep naar een snelle tijd van 1 uur 12 minuten en 21 seconden en eindigde hiermee in de top-10 bij de Nederlandse mannen (7e Nederlandse man). Trainingsgenoot Erik Leusink lukte dit ook (10e Nederlandse man) maar had zijn dag niet en was niet tevreden met zijn tijd van 1’14”00. Bert Karssies kon wel tevreden zijn. Zijn tijd van 1’21”00 betekende een nieuwe persoonlijke toptijd. Jan-Bart Kip, Erwin Kip en Arne ter Heide begonnen samen aan de halve marathon en finishten in een tijd net boven de 1 uur en 30 minuten. Antien van der Vegt liep naar een goede wedstrijd en snelde naar een tijd van 1’34”06. Claudia van Tellingen startte bij dameswedstrijd waarbij ze genoot van het publiek en een heerlijke wedstrijd liep.

Een dag eerder liepen Gerrit Voortman en Jan ten Cate de Rijsserbergloop in Rijssen. Beiden vielen helaas net buiten de prijzen op de 10 kilometer in de categorie mannen 50+. Voortman werd 4e in 40’35 minuten, gevolgd door ten Cate (43’19) op de 6e plaats. Anja Bennink ging van start op de 5 kilometer in Rijssen en mocht na afloop wel plaatsnemen op het podium. Haar tijd van 23’25 minuten was goed voor een 2e plaats bij de dames 50+.

Alwin Heijting koos voor een wedstrijd dicht bij huis. De HAC’63-atleet uit Erm ging van start bij de Rundeloop in Zwartemeer. Tijdens de wedstrijd over 10 kilometer was hij de concurrentie veel te snel af. Na 34’40 minuten passeerde hij met meer dan 4 minuten voorsprong op de tweede loper de finishlijn.

Op zondag reisden een viertal HAC’63-atleten af naar Drachten voor de 8 van Drachten. Een wedstrijd over 8 kilometer waarbij van Beesterzwaag naar Drachten wordt gelopen. Rob van de Graaf was de eerste atleet van HAC’63 die in Drachten aankwam. Met een tijd van 29’08 minuten was hij de 2e atleet in de categorie mannen 50+. Jannes Dolfing en Horst van den Berg eindigden in dezelfde categorie respectievelijk als 4e en 8e in 30’53 en 31’47 minuten. Ine Strijker bleef Horst van den Borg nipt voor en was daarmee de snelste vrouw 40+.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: