Thrianta handhaaft zich in de tweede klasse

Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor de geel blauwen stond handhaving op het spel. Daarvoor moest de ploeg zelf winnen van Regio’72 en concurrent Elko verliezen. Beide resultaten vielen in het voordeel van Thrianta uit. Want zelf wonnen ze met 21-18 en Elko verloor. Dus is Thrianta volgend jaar weer tweede klasser.

Aan het begin van de wedstrijd lukte Thrianta het niet om het spel te maken. Dus was het Regio’72 dat de score opende. De geel blauwen hebben dit seizoen al vaker laten zien dat ze strijdbaar zijn. Dus ook dit keer knokte ze zich in de wedstrijd. Dit resulteerde er in dat de ploegen bij 5-5 weer naast elkaar stonden. Hierna liet Thrianta zien dat ze zeker thuis horen in de tweede klasse, want ze begonnen het spelbeeld te bepalen. Daardoor liepen de hoogeveeners uit naar een 10-7 voorsprong. Hierna liet Regio’72 zien dat ze niet voor niets tweede staan. Want ze kwamen voor rust terug op één doelpunt 11-10

De tweede helft starte net als de eerste helft. Want opnieuw opende de ploeg uit Vaassen de score. Ze namen zelfs weer de voorsprong 12-13. Maar opnieuw wist Thrianta de score weer om te draaien 18-16. Hierna deelde Thrianta de genade klap uit. Want ze namen een 21-17 voorsprong. Hierna scoorde Regio nog éénmaal om de eindstand te bepalen op 21-18. Omdat de overwinning in de laatste minuut gespeeld was konden de afscheid nemende spelers hun verdiende publiek wissels krijgen.

Na de wedstrijd werd er snel bekend dat Elko niet wist te stunten bij de kampioen. Dus door deze uitslagen eindigt Thrianta op de veilige zesde plaats. Dit houdt in dat Thrianta volgend jaar zowel in de zaal als op het veld uit zal komen in de tweede klasse.