Sport

Timmerman, Rasevic en Margaritha laatste aanwinsten Hoogeveen

HOOGEVEEN – De kruitdampen van de overschrijvingstermijn zijn aan het verdampen. Zaterdagavond sloot om 23.59 uur de overschrijvingstermijn. Drie spelers besloten nog de overstap te maken naar Hoofdklasser Hoogeveen. Aron Timmerman en Jearl Margaritha komen over vanuit de jeugd van FC Emmen, terwijl Boris Rasevic de overstap maakt van Achilles ’29. Guido ten Cate verraste de laatste uren ook nog door over te stappen van Hoogeveen zaterdag naar HODO.

De 24-jarige Rasevic komt oorspronkelijk uit Bosnië, maar groeide grotendeels op in het Drentse Zweeloo. Bij de plaatselijk voetbalclub vielen zijn talenten als snel op en werd hij opgepikt door FC Emmen dat later ging samenwerken met SC Heerenveen. In 2011 maakte hij de overstap naar PEC Zwolle (toen nog FC Zwolle). Daar debuteerde hij in 2013 in de hoofdmacht. Uiteindelijk kwam hij tot drie wedstrijden. Na een kortstondig verblijf bij HHC Hardenberg en een avontuur bij Cincinnati Dutch Lions in de Verenigde staten keerde hij terug op Drentse bodem bij VV Emmen, om vervolgens nog eenmaal het ‘profavontuur’ aan te gaan bij Achilles’29. Dat werd door de financiële problemen bij de Groesbekers geen succes.
Rasevic heeft een profloopbaan nu uit zijn hoofd gezet. De in Emmen woonachtige middenvelder gaat zich nu focussen op zijn maatschappelijke carrière en hoopt bij Hoogeveen te kunnen blijven spelen in de top van het amateurvoetbal.

TIMMERMAN EN MARGARITHA

Aron Timmerman zou in eerste instantie aansluiten bij de eerste selectie van eredivisionist FC Emmen. Dat ging mede door een zware blessure uiteindelijk niet door. De 19-jarige Emmenaar kan als centrale verdediger of op het middenveld het beste uit de voeten. De komende maanden zal hij eerst moeten revalideren. Hoogeveen geeft hem vervolgens de gelegenheid terug te komen op niveau en zich te bewijzen.
De 19-jarige Jearl Margaritha studeert in Groningen, waar hij tot zijn 15e speelde bij GVAV Rapiditas. Daarna werd hij opgepikt door FC Emmen. Margaritha is een snelle vleugelspeler.

TRAINER BLIJ MET SELECTIE

Trainer Nico Haak is blij met de brede selectie die hij komend seizoen tot zijn beschikking heeft. ‘Mooi dat het grootste deel is gebleven en dat we de selectie hebben kunnen aanvullen met enerzijds wat ervaring en anderzijds een groot aantal talenten dat graag in zichzelf wil investeren. We zullen ons ook moeten richten op talentontwikkeling, aangezien we geen budget hebben om gearriveerde spelers aan ons te binden. De randvoorwaarden en faciliteiten die we bieden leiden er toe dat jonge spelers zich graag bij ons aansluiten. Dat wordt natuurlijk versterkt door verhalen die ze horen van oud-ploeggenoten die al bij Hoogeveen spelen.

VERRASSING

Opvallend nieuwtje was ook dat Guido ten Cate zijn voetballoopbaan toch nog vervolgt. Door fysieke ongemakken stond de 35-jarige middenvelder bijna twee jaar aan de kant. In het begin van het seizoen heeft hij het bij Hoogeveen zaterdag nog wel geprobeerd, maar daarna besloot hij voorlopig afstand te nemen. Het leek erop dat Ten Cate op vrijdagavond bij het 35+ team zou gaan spelen. Ten Cate zou Ten Cate echter niet zijn als hij toch nog een verrassing in petto had. In de laatste uren van de overschrijvingstermijn besloot hij over te stappen naar derdeklasser HODO. Ten Cate speelde daar in zijn jonge jaren ook al een seizoen.
Spelersmutaties Hoogeveen zondag:
Nieuw: Saber Hendriks, Menno Heerkes (beiden HHC Hardenberg – tijdens huidige seizoen), Kjelt Engbers (FC Emmen – tijdens huidige seizoen), Jord Anbergen (EMMS), Emil Bijlsma (FC Emmen), Joost Screever (HSC’21), Lesley Osazee (FC Emmen JO19), Rojer Giorney (FC Emmen JO19), Ruben Timmerman (FC Emmen JO19), Jearl Margaritha (FC Emmen JO19), Boris Rasevic (Achilles’29).
Weg: Daniël Manning (FC Ter Apel’96), Marco Hartman (Noordscheschut), Resmon Roemahlewang (Emmen), Jelmer Wierenga (onbekend), Thom Scheper (SVBO), Enrico Schonewille, Dylan Bezuyen (beiden Hoogeveen zaterdag).
Spelersmutaties Hoogeveen zaterdag:
Nieuw: Raimon Benjamins (MSC), Enrico Schonewille, Dylan Bezuyen (beiden Hoogeveen zondag), Yorno Lunenborg (Ruinen), Danny Kuiper (Dedemsvaart), Dylano Wolters (FC Emmen JO19), Zifyon Djababoe (HZVV 2).
Weg: Raymon Slot (Dedemsvaart), Roy Strijker (Hollandscheveld), Damian Dissel (LTC), Brian Leepel (gestopt), Guido ten Cate (HODO).
Foto: Guido ten Cate (foto: Gerjo Stegeman)

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: