Amusement

Kleurrijke show CGV Olympia in De Tamboer een groot succes

Hoogeveen – Alweer voor de zesde keer sloot de jazzafdeling van christelijke gymnastiekvereniging Olympia Hoogeveen het seizoen af in theater De Tamboer met een avondvullende show getiteld ‘Alle kleuren van de regenboog’. Het publiek werd getrakteerd op een kleurrijk programma waarin alle dansgroepen meerdere keren optraden.

 

Kleurrijk?

Lichte verwarring ontstond toen het voordoek werd geopend en alle deelnemers in hetzelfde blauwe T-shirt op het podium verschenen. Dit was niet wat het publiek zich had voorgesteld bij een kleurrijke show. Maar daar bracht de presentatrice snel verandering in door alle dansers de opdracht te geven zich om te kleden. Waarop vervolgens de openingsdans begon, in een regenboog aan kleuren. Jong en oud op één podium in een mix van liedjes als Rood (Marco Borsato), Purple rain (Prince) en Pink (Aerosmith), geopend en afgesloten met en door de oude en nieuwe K3.

 

De taal van dans 

De taal van de dans overbrengen op jong en oud, dat is wat dansdocentes Yvonne Verhage, Trudy Dijkstra en Grietje van den Hof (met hun assistentes) al jaren succesvol weten te doen. Ook in deze show lieten ze dit zien met originele choreografieën binnen het thema ‘Alle kleuren van de regenboog’. Elke dans vertelde haar eigen verhaal, vertolkte een emotie of droeg een boodschap uit aan het publiek in de zaal. Een dans geïnspireerd op het mengen van kleuren, gouden hoedjes, gekleurde sjaals en rokjes, rode paraplu’s en sokken in verschillende kleuren, kwamen voorbij in de show. Ook actuele thema’s als #Meetoo of de acceptatie van homoseksualiteit werden op indrukwekkende wijze in dans uitgedrukt.

De avond werd op traditionele wijze beëindigd met de slotdans waarna de dansers onder een daverend applaus het podium verlieten.

Alle dansers en begeleiders voor aanvang samen op de foto.

 

Tekst: Yvonne Verhagen

Foto’s : GD Fotografie

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: