Algemeen

Verbindingsfestival Hoogeveen voor iedereen

Hoogeveen – Een leuke dag met allerlei activiteiten die zorgen voor verbinding tussen de inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren van de gemeente Hoogeveen. Zo mag je verbindingsfestival 2019  met het thema Energie noemen!

Het verbindingsfestival komt voort uit de bestuurlijke vernieuwing. Bestuurlijke vernieuwing is bedoeld om nieuwe verbindingen te laten ontstaan tussen inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren. We willen initiatieven van inwoners de ruimte geven en betrekken bij projecten, ontwikkelingen, nieuwe plannen en veranderingen.

Dit jaar kon ook de verbinding met de gemeenteraad en college gezocht worden. Zo had je de mogelijkheid om met de gemeenteraad en het college in dialoog te gaan of gewoon een praatje te maken.

Je kon op de aanwezige energievloer met dansen je eigen energie opwekken. Verschillende dansscholen traden op met een energieke show. Er werd een modeshow gehouden door het Alfa College. Hiernaast waren er diverse activiteiten die in het teken staan van verbinding en energie: breien met Agnes, repaircafe, ZOEMbus en je kunt in gesprek gaan met een bespaarcoach. Deze bespaarcoach gaf allerlei tips en ervaringen. Ook waren er vele andere inwonersinitiatieven aanwezig. Woningscorporaties lieten zien hoe je je huis duurzaam kunt maken. Er waren ook een aantal kinderactiviteiten. In de middaguren werkte het weer ook lekker mee en was het gezellig druk. Foto: gemeente Hoogeveen

 

Geef een reactie