Hoogeveense Overruled opent internationaal metalfestival

Hoogeveen – Uit meer dan 50 Noord-Nederlandse bands is de Hoogeveense band Overruled gekozen om het internationale metalfestival Dokk’em Open Air te openen. In het weekend van 28 en 29 juni deelt deze getalenteerde thrashmetalband het podium met legendarische acts als King Diamond, Cradle Of Filth, Cannibal Corpse en Demons & Wizards. De 12e editie van Dokk’em Open Air vindt plaats aan de rand van de Friese Elfstedenstad Dokkum.

Hoogeveense Overruled opent internationaal metalfestival Dokk’em Open Air

2019 kon wel eens het jaar van Overruled worden, zo voorspelde een recensent toen hij Overruleds album ‘Hybris’ beoordeelde, ergens eind 2018. En het lijkt erop dat deze journalist gelijk krijgt. Na succesvolle optredens op Eurosonic en Pitfest mag het Hoogeveense viertal dit jaar ook aantreden in Dokkum. En shows in de rest van Nederland en Duitsland staan al gepland!
Overruled maakt onvervalste heavy, speed- en thrashmetal en live staan de heren garant voor een energieke show met veel publieksinteractie. Niet voor niets was de jury unaniem in hun keuze om Overruled naar voren te schuiven als de winnaar van de Dokk’em-bandcontest. Friesland staat te popelen om de Drenten aan het werk te zien!

Dokk’em Open Air
Dokk’em Open Air is een tweedaags metalfestival in Dokkum, dat elke editie de beste nationale én internationale metalbands naar Noord-Friesland haalt en daarmee duizenden bezoekers trekt uit heel Europa. Dit jaar zijn de headliners King Diamond (DK), Cradle Of Filth (UK), Demons & Wizards (VS/DE), Cannibal Corpse (VS) en Vivaldi Metal Project (IT). De volledige line-up staat op http://www.dokkemopenair.eu.
Dokk’em Open Air heeft een eigen camping naast het festivalterrein. Bezoekers kunnen daar terecht met een tent, camper of caravan, maar kunnen ook een tent huren via FestiTent. Supermarkt Jumbo Dokkum richt een heuse Jumbo-2-Go in als campingwinkel.

Alle informatie over het festival is te vinden op http://www.dokkemopenair.eu.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord