A dog’s journey

Sommige vriendschappen zijn voor eeuwig. In A Dog’s Journey volgen we hond Bailey die in zijn verschillende hondenlevens de taak op zich heeft genomen om op zijn baasje ‘CJ’ te passen. Van peuter tot volwassen vrouw gaat Bailey met haar mee en zorgt voor haar in de moeilijke en goede tijden. A Dog’s Journey, geregisseerd door Gail Mancuso (Modern Family) vertelt het hartverwarmende verhaal over de unieke band tussen een hond en zijn baasje.

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
avontuur / drama
108 minuten
12+
Gail Mancuso
Josh Gad, Kathryn Prescott, Dennis Quaid

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Natasja van Viersen

Natasja van Viersen


A dog’s journey het vervolg op het onroerende verhaal die begon met A dog’s purpose een film uit 2017. Die je meeneemt in het leven van hond Bailey en zijn baasje Ethan. In het eerste deel zie je hoe Bailey opgroeit bij Ethan en als hij overlijd hij weer reïncarneert in een andere hond en zo meerdere baasjes helpt en uiteindelijk in een andere hondenvorm zijn baasje en zijn geliefde bij elkaar brengt. In dit tweede deel gaan we eigenlijk verder waar we geëindigd waren in deel 1 met het zelfde baasje maar nu voor Bailey een ander doel. Je moet eigenlijk deel 1 wel gezien hebben om alle grapjes ed. die in de film zitten te snappen. Mocht je hem niet gezien hebben, zonder deel 1 is het ook een ontroerende film maar zou hij je iets minder raken dan als je deel 1 wel hebt gezien.

Het verhaal zit leuk in elkaar, lijkt wel iets op het eerste deel maar dat is zeker niet storend.
Je leeft vanaf begin tot eind weer geheel mee met Bailey en zijn baasje en bij de meeste kijkers zal ook dit deel weer een gevoelige snaar raken. De muziek is leuk er zit veel humor in de film en dat maakt het ook leuk om naar te kijken. Ook het acteerwerk is prima te noemen in deze film.

Ik vind het een super leuke film die op een hele natuurlijke manier de onvoorwaardelijke liefde laat zien die er is tussen mens en dier. En een ieder die dieren heeft of er van houd, zou zich kunnen verplaatsen in de personages van deze film en zou ontroerd de zaal verlaten.
Een echte feel good movie die van mij een welverdiende 8 krijgt. Ik raad hem aan om zeker te gaan kijken.

Judith Bos

Judith Bos

Een absolute topfilm voor elke dierliefhebber, maar vooral hondenliefhebbers zullen deze film wel waarderen. De gevoelens van hond Bailey -later Big Dog, Molly en Max- worden ontzettend goed weergegeven tijdens zijn zoektocht naar de zin van het leven. Ik zou wel aanraden om het eerste deel eerst te kijken, zodat je een idee hebt van de basis waarop deze film gemaakt is. De twee films sluiten naadloos op elkaar aan en zijn tot in detail goed in elkaar gezet.

Het verhaal van dit tweede deel is wel een stuk heftiger dan de eerste, met onderwerpen die erg goed te relativeren zijn en waarbij je zeker een traantje kunt wegpinken. Of drie, of vier… Maar natuurlijk komt uiteindelijk alles goed! Het enige minpuntje wat ik kon vinden -maar die vond ik niet erg genoeg om daar nu een ster van af te halen-, was dat Bailey op het eind van zijn leven verandert in alle honden van dit tweede deel. Het was mooier geweest als hij terug veranderde in de Golden Retriever waar het eerste deel mee begon. Een detail en niet geheel belangrijk, maar toch wel een detail wat mij goed opviel.

De film geeft een goede weerspiegeling van hoe het leven raar kan lopen en je soms wel een luisterend oor kunt gebruiken. De onvoorwaardelijke liefde van een hond is daarin een perfect voorbeeld. Ook erg leuk dat ze laten zien welke functies honden in ons huidige dagelijks leven hebben. Aandacht voor overvolle asielen, voor honden die kanker leren opsporen en zo komen er nog meer dingen voorbij. Een absolute aanrader en met recht 5 dikke sterren!

Deel dit bericht!

Geef een antwoord