Regionieuws Hoogeveen zoekt hoofd webbeheerder

Hoogeveen – Regionieuws Hoogeveen is op zoek naar versterking in de vorm van een webbeheerder, die in de nabije toekomst ook de hostingsinstellingen overziet en kan omgaan met FTP en bijhorende scripts. Ben jij een doorzetter, heb je veel kennis van WordPress, FTP en verschillende soorten scripts? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Helaas zijn door veranderingen in de website een aantal fouten geconcludeerd, inclusief het verkeerd doorplaatsen van titels bij berichten op Facebook en Twitter. Onze webbeheerder steekt hier veel tijd en aandacht in, maar heeft helaas niet de tijd om dit alleen te blijven doen. Daarom zijn wij op zoek naar een extra webbeheerder die mogelijk met ingang van april 2020 de functie ‘hoofd webbeheerder’ kan overnemen, wanneer de huidige webbeheerder uit haar functie stapt.

Wat vragen wij van jou?

Deze vaardigheden kom je wekelijks of misschien zelfs dagelijks tegen in je werk als webbeheerder en worden zeker op de proef gesteld. Je zult WordPress moeten blijven updaten en wanneer een verouderde plug-in foutmeldingen geeft en de website daardoor offline gaat, weet jij zo snel mogelijk in de FTP te kruipen om de plug-ins één voor één na te lopen om te zorgen dat de website zo snel mogelijk weer online is. Of je collega’s geven door dat ze een verandering willen doorvoeren in het uiterlijk van de website. Jij weet of dat mogelijk is en hoe je dat moet doen. De back-ups worden wekelijks automatisch gemaakt door de hosting, maar je wilt vannacht een aantal veranderingen doorvoeren. Je logt dan even in op de hosting en zorgt dat je een extra back-up maakt, zodat je die terug kunt zetten als je foutmeldingen krijgt. Jouw werk is nooit saai en altijd afwisselend. Samen met je collega webbeheerders zorg je voor een stabiel draaiende website en blijft de website online met zo min mogelijk downtime.

  • Je hebt veel kennis van WordPress & bijhorende plug-ins.
  • Je kunt werken met FTP software (zoals Filezilla) en hebt kennis van de basisopbouw van een website in dergelijke databases.
  • Je hebt daarnaast een goede kennis van scripts zoals HTML, PHP en eventueel Javascript en je hebt zelf de software om hiermee te kunnen werken.
  • Je kunt omgaan met hostinginstellingen om ook vanuit de originele hosting, wijzigingen aan te brengen.

Wat bieden wij jou?

Stel je voor, je hebt de afgelopen maanden net geleerd hoe alles gaat binnen de redactie, maar je hebt eigenlijk nog maar weinig mensen ontmoet met wie je werkt. Iedereen werkt vanuit huis en op zijn eigen tijden, maar vanavond heb je een vergadering. Je hebt al een aantal punten op papier staan waar je naar wilt vragen of die je wilt veranderen en bespreken. Wanneer je aankomt, wordt je eerst aan iedereen voorgesteld en wordt je verwelkomt met een kop koffie of thee en gebak. De vergadering loopt wat uit, maar het is erg gezellig. Bij de rondvraag begin je toch wat zenuwachtig te worden, maar wanneer je vraagt voor financiële ondersteuning omdat je grafische kaart zijn einde nadert, begrijpt iedereen dat. Binnen een week ligt je nieuwe grafische kaart al op de deurmat en kun je gelijk weer verder. Dezelfde dag krijg je een nieuwe klant die een website door jou wil laten maken en vraagt welke website jij nog meer beheert. Trots laat je de website van Regionieuws Hoogeveen zien, want daar zit toch ook jouw harde werk in.

  • Een afwisselende vrijwilligersbaan met leuke collega’s van verschillende leeftijden.
  • Financiële ondersteuning op aanvraag mogelijk voor software & onderhoud van jouw computer/laptop.
  • Een paar keer per jaar gezellig bij elkaar komen voor een vergadering/barbeque/feestje.
  • Flexibele werktijden, die je altijd zelf kunt indelen.
  • Natuurlijk is promotie voor jezelf als webbeheerder altijd welkom en staat Regionieuws Hoogeveen erg leuk op je cv!

Hoe kan ik mij aanmelden?

Ben jij onze toekomstige hoofd webbeheerder? Stuur dan een mailtje met jouw naam, adres, telefoonnummer, motivatie en CV naar office@websitehoogeveen.nl of redactie@websitehoogeveen.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Geef een reactie