Hoogeveen: Het onverwachte aftreden van wethouder Jan Steenbergen kwam voor de partijgenoten niet als een verrassing. Afgelopen dinsdagavond, bij de door Steenbergen aangevraagde  partijvergadering, was al gebleken dat het vertrouwen in hem beschadigd was. Toen de voorzitter van Gemeentebelangen Hoogeveen e.o. bekend maakte af te treden omdat hij geen verantwoording meer wilde dragen voor de wethouder, was de positie van Jan Steenbergen onhoudbaar geworden.

Ook voorzitter Be Okken stapt op “Ik kan en wil geen verantwoording meer dragen voor onze wethouder”

In een bericht van het DvhN valt te lezen dat het optelsom van gebeurtenissen waren die voorzitter Be Okken (Elim) deden besluiten af te treden omdat hij zich niet kon verenigen met het optreden van de eigen wethouder. In de wandelgangen was wethouder Jan Steenbergen vaak het onderwerp van gesprek, zijn gedrag als wethouder en zijn beslissingen zouden niet ‘deskundig’ genoeg zijn geweest, zo valt op te maken uit gesprekken en reacties.

Donderdagavond is er crisisoverleg van Gemeentebelangen Hoogeveen over de gebeurtenissen en hoe het nu verder moet. Fractievoorzitter Van der Heide sluit niet uit dat hij beschikbaar is om Jan Steenbergen zal opvolgen als wethouder.

De afgetreden voorzitten Be Okken wil op een ledenvergadering tekst en uitleg geven. Zijn taken zullen tijdelijk worden overgenomen door bestuurslid Jan Stoefzand uit Noordscheschut.

Zie ook: BREAKING: Wethouder Jan Steenbergen stopt per direct