Bibliotheek Hoogeveen nodigt Mooie Kinderboekenfestival uit

Op initiatief van de Bibliotheek strijkt het Mooie Kinderboekenfestival op zondag 23 juni voor het eerst neer in Hoogeveen! Kinderboeken komen tot leven in de zalen, gangen, foyers en tuinen van Theater de Tamboer.

Zo kunnen kinderen de Konijnentango leren dansen op een spiegelvloer. Ze mogen een stop motion filmpje maken in het sprookjesachtige decor van Vosje, opstijgen in een heuse raket én leren over het ontstaan van de aarde in Het hele soepzootje. Of misschien worden ze rechter voor een dag in de rechtbank van De Zweetvoetenman?

Natuurlijk is het ook mogelijk om schrijvers en tekenaars te ontmoeten of lekker weg te zakken in een kussen en te luisteren naar verhalen.
De volgende kinderboekenmakers zijn aanwezig: Marije Tolman, Ingrid & Dieter Schubert, Autobahn, Koos Meinderts & Annette Fienieg, Janneke Schotveld, Enne Koens en Marte Jongbloed.

Over het festival
Ieder jaar verschijnen er veel nieuwe kinderboeken, die zich afspelen in spannende, grappige, interessante of geheimzinnige werelden. Achttien van deze mooie kinderboeken komen tot leven tijdens de derde editie van Het Mooie Kinderboekenfestival. Na twee uitverkochte edities in Amsterdam, breidt het Mooie Kinderboekenfestival zich in 2019 uit naar Den Bosch en Hoogeveen.

Voor wie
Het Mooie Kinderboekenfestival is voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, en hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes.

Tijd: zondag 23 juni, 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: Theater de Tamboer, Hoofdstraat 17, 7902 EA Hoogeveen

Organisatie
Het Mooie Kinderboekenfestival wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes in coproductie met Paradiso, De Verkadefabriek en de Bibliotheek Hoogeveen en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSB fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Noord, Gemeente Den Bosch en Gemeente Hoogeveen. Het festivalbeeld werd ontworpen door illustrator Noëlle Smit.

Kijk voor meer informatie en ticketverkoop op: www.bibliotheekhoogeveen.nl

Foto’s: © Chris van Houts

Deel dit bericht!

Geef een antwoord