Ondanks regen veel visplezier bij schoolviswedstrijd

Hollandscheveld – Gewapend met een grote of kleine paraplu of in het geheel gestoken in regenkledij, namen ruim 70 kinderen woensdagmiddag deel aan de viswedstrijd. Door omstandigheden kon vorig jaar de wedstijd bij de visvijver op recreatiegebied Schoonhoven niet door gaan.

Hengelsportvereniging De Brasem uit Nieuwlande organiseert al jaren de deze wedstrijd voor kinderen. Het is vooral bedoeld om kinderen tot een leeftijd tot 12 jaar kennis te laten maken met de vissport.

Bij het beginsignaal was de concentratie nog hoog ondanks de slechte weersomstandigheden. Maar hoe meer de anderhalve uur durende wedstrijd verstreek hoe meer de aandacht verslapte bij de kinderen. Dit had ondermeer te maken met de regen die soms met bakken uit de lucht kwam
Voor sommige vissertjes kwam er helemaal geen leven in de dobber. Maar Lieke Otten wist in totaal maar liefst 460 centimeter te vangen en behaalde hierbij de eerste plaats gevolgd door Sanne Koops met 359 centimeter en op plek drie Milan Otten met 291 centimeter.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord