Echtpaar Kikkert-Benjamins 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Afgelopen maandag 10 juni (2e Pinksterdag) was het groot feest. Arend (Arie) Kikkert en Henny Kikkert-Benjamins mochten hun 60-jarig huwelijk vieren in het bijzijn van kinderen, kleinkinderen en naaste familie. Namens de Gemeente Hogeveen bracht een dag later Burgermeester Karel Loohuis hun de gelukswensen. Gelukswensen waren er ook van het Koninklijk Huis en van de Commissaris van de Koning Mevr.Klijnsma. “Het was 60 jaar geleden een mooie dag, ondanks een paar buitjes en wat wind”, aldus Henny,

Arie werd in 1934 in Nieuwlande geboren, Henny bijna een jaar later in Elim. Een paar jaar later woonden ze in Hoogeveen. De één in de Weide bij de 2e sluis (nu Zuidwoldigerweg) en de ander aan de Schutstraat bij de 1ste sluis (Venesluis).

In 1957 hebben ze elkaar ontmoet aan de Hoofdstraat (zoals zovelen vroeger) en kregen toen al snel verkering. Dit duurde 2 jaar waarna ze in 1959 in het huwelijk traden in het gemeentehuis van Hoogeveen. De kerkelijke inzegening was in de Grote Kerk. De feestelijke bruiloft was in het toenmalige Zalencentrum Groote aan de Wilhelminastraat.

Arie en Henny kregen 3 kinderen, 2 zoons en 1 dochter. Ze zijn ook al heel lang opa en oma van 3 kleinkinderen.

Arie werkte als Technisch Werkvoorbereider 35 jaar bij Drenthina, het latere Thomassen & Drijver (nu Ardagh Metal Packaging) en ging in 1990 op 56-jarige leeftijd met vervroegd pensioen. De kinderen zijn daar nu nog steeds jaloers op. Veel vrije tijd werd en wordt nog steeds besteed aan de voetbalvereniging HZVV als trouwe supporter en kantinemedewerker.

Henny was op jonge leeftijd werkzaam als kinderoppas en deed huishoudelijke werkzaamheden bij anderen. Tijdens haar huwelijk was ze huisvrouw en stond ze ‘s middags altijd klaar met een kopje koffie, thee of fris als de kinderen van school kwamen. En op latere leeftijd was ze natuurlijk vaak oppas-oma. Verder was ze altijd druk als presidente van de Vrouwenvereniging “Martha” en tuiniert ze nog steeds graag.

Beiden zijn dankbaar dat ze in redelijk goede gezondheid met hun 84 jaar nog volop in het leven staan. En… wat op de fiets gedaan kan worden, gebeurt op de fiets!!! Waarbij ze toch zeker ook de nodige ernstige lichamelijk problemen hebben gehad. Zoals een 5-voudige bypassoperatie jaren geleden bij Arie. En bij Henny 4 jaar geleden diverse gebroken ruggenwervels en daardoor een lange periode van revalidatie na een ernstige val van de trap.

Het diamanten huwelijk wordt verder nog uitgebreid gevierd met een volledig verzorgd weekendje weg met de (klein)kinderen.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord