Werksessie met winnaars kindergemeenteraad

Hoogeveen – Voor de kindergemeenteraad 2018 leverde OBS de Goudvink eerder het winnende idee voor het nieuwe zwembad. Vandaag werden de leerlingen van groep 8 van de Goudvink in een echte werksessie meegenomen in de ontwikkelingen van het plan ijsbaan-zwembad. Zo waren er diverse adviseurs op het gebied van ijsbanen en zwembaden en de architect van het plan; Alynia architecten, in de klas om met de leerlingen na te denken over de plannen.

Bentinckspark
Allereerst kregen leerlingen een korte toelichting over de hele herontwikkeling van het plan Bentinckspark. Waarom dit hele park wordt vernieuwd en wat de gedachte hierachter is. De leerlingen zijn enthousiast over het nieuwe Bentinckspark. Op de vraag wat ze nog missen werd een fietscrossbaan als antwoord gegeven. Ter plekke werd bedacht dat het mogelijk moet zijn om dit te realiseren bij de wielerbaan van de Peddelaars.

IJsbaan-zwembad
Vervolgens werd er veel tijd besteed aan het ontwerp voor de ijsbaan-zwembad. Er werd onder andere gesproken over hoe lang het nog duurt voordat het klaar is en hoeveel geld het kost. Dat het totale plan ongeveer € 32 miljoen kost maakte veel indruk en hadden de meesten niet verwacht. De architect nam de leerlingen mee in het plan. De locaties van de verschillende bassins kreeg hierbij ruime aandacht en de aanwezigheid van een duikplank werd met gejuich ontvangen. De wens en ook het winnende idee van de Goudvink is het realiseren van een grote wildwaterbaan. Om voor alle gebruikers een geschikt zwembad te maken en met het beschikbare geld werd duidelijk dat een wildwaterbaan niet haalbaar is. Maar diverse ideeën van de leerlingen krijgen wel een plek, zoals de verlichting om disco’s te organiseren en diverse speelelementen.

Tot slot werden de leerling nog letterlijk aan de ontwerptafel gezet om speelelementen in te passen in het ontwerp. De werkgroepjes kregen allemaal een grote ontwerptekening en diverse speelelementen die op het ontwerp geplakt konden worden. Uiteindelijk werden de beste speelelementen gescoord en over een aantal spectaculaire speelelementen waren de leerlingen het unaniem eens dat deze er moeten komen. Deze ideeën worden nu zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve plan wat gerealiseerd moet worden. De slotvraag was dan ook wanneer het plan klaar is. Dat de plannen in 2021 klaar zijn voor gebruik werd met veel enthousiasme ontvangen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord