Sport

Hoogeveensche schutters behalen 6 medailles bij Intarso Reflex Cup

Genk / Hoogeveen – Isabel de Vries jeugdschutter bij SV de Vrijheid in Hoogeveen en Stefan van de Belt jeugdschutter bij de Hoogeveensche schietvereniging en SV de Vrijheid hebben van 7 tot en met 10 juni in Genk een fantastisch resultaat neergezet tijdens de 3e editie van de Intarso Reflex Cup.

Dit is een internationale wedstrijd waar top schutters uit diverse Europese landen aan deelnemen.
Deze wedstrijd voor luchtdruk wapens bestaat uit diverse categorieën, waarbij Isabel deelnam in de categorie luchtgeweer junioren-dames en Stefan in de categorie luchtgeweer junioren-heren. Tijdens de wedstrijd wordt er eerst een kwalificatie geschoten over 60 schoten, waarbij de 8 beste schutters uit de betreffende categorie zich kwalificeren voor de finale wedstrijd over 24 schoten.

Brons, goud en zilver
Isabel die voor de tweede keer deel nam aan dit toernooi wist op de 1e dag een keurige 3e plaats en bronzen medaille te halen. Op de 2e dag van het toernooi wist ze met een verschil van slechts 0,5 punten de andere junioren-dames achter zich te houden en als 1e te eindigen en het leverde haar een prachtige gouden medaille op. De 3e en laatste dag van dit toernooi werd door Isabel met een keurige 2e plaats en zilveren medaille afgesloten.
Naast dat Isabel jeugdschutter is bij SV de Vrijheid zit ze als toptalent in het talententeam Noord van de KNSA en is ze lid bij schietsportvereniging Emmen 2000.

Drie keer zilver
Stefan, lid van de nationale geweer selectie, nam voor de derde keer deel aan het toernooi in Genk.
De 1e dag wist Stefan zich met een nieuw persoonlijk wedstrijd record van 612,6 punten te kwalificeren voor de finale wedstrijd waarin hij uiteindelijk een keurige 2e plaats en zilveren medaille wist te halen op 2,8 punten van de nummer één.
Op de 2e dag werd Stefan 2e op slechts 0,4 punten van de winnaar. De 3e en laatste dag van het toernooi werd afgesloten door een hele spannende finale waarbij Stefan regelmatig van de 1e naar de 2e positie wisselde. Uiteindelijk werd Stefan 2e wat hem een 3e zilveren medaille opleverde.

Intarso superfinale ook als tweede geëindigd
Gedurende de drie dagen van dit toernooi krijgen de schutters op basis van hun score in de kwalificatiewedstrijden punten. De top zes van iedere categorie plaatst zich dan voor de superfinale waarin prijzen gewonnen kunnen worden door de beste 3 uit die finale. Stefan deed mee in de superfinale bij de junioren waaraan zowel de dames als de heren deelnamen en eindigde daar op een mooie 2e plaats.

Mooi resultaat
Isabel en Stefan kijken met een tevreden gevoel terug op de behaalde resultaten tijdens dit internationale toernooi en het geeft hun vertrouwen voor de komende drie wedstrijden namelijk de finaledag van de KNSA juniorencompetitie 2018-2019 aanstaande zaterdag in Bemmel, het Nederlands Kampioenschap luchtdrukwapens wat 29 juni gehouden wordt in Arnhem en Nederlands Kampioenschap klein kaliber geweer 50 meter liggend op 6 juli in Barneveld.
Ze hopen daar ook een mooi resultaat neer te zetten en zijn op alle drie de toernooien kanshebbers voor de medaille plaatsen.

Geef een reactie

Aankomende evenementen