Hoofdklassesprookje is ten einde voor Noordscheschut

Noordscheschut – Het hoofdklassesprookje is ten einde voor Noordscheschut. Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut in en tegen Spijkenisse met    3 – 0 verloren. Maar het seizoen werd volledig in stijl afgesloten. Na een uur spelen was het namelijk nog 0 – 0. Weliswaar voetbalde de thuisploeg iets makkelijker, maar de equipe van Marc van Meel bood meer dan verdienstelijk partij.

TROTS DA’W SCHUTTERS BINT!

Gesteund door vele meegereisde supporters trad Noordscheschut afgelopen zaterdag aan tegen Hoofdklasser Spijkenisse. Een gedegen opponent getuige het feit dat men werkt met een begroting van circa drie á vier ton, en meerdere oud-profs in de selectie huisvest. Maar dat deerde de Schutters niet, men stroopte de mouwen extra ver op en legde de gastheren het vuur aan de schenen. De openingsfase was rommelig. Dat lag niet aan de grasmat, deze lag erbij als een biljartlaken, maar wel aan de snijdende wind die vanaf de zijkant van het veld flinke invloed had op het spel. De thuisploeg was veelvuldig aan de bal, zonder echt gevaarlijk de worden. Noordscheschut moest meerdere corners toestaan, maar slechts eenmaal resulteerde dit in een doelpoging. Maar de inzet verdween ruim over de deklat en Wiebe Zinger. Aan de andere zijde was een lage schuiver van Nick Koster een eenvoudige prooi voor de keeper. Een minuut later was Koster andermaal gevaarlijk, ditmaal volleerde hij het speeltuig ruim over het doel. Ook een volley van Ton Kamping werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Dezelfde Kamping moest aan de andere zijde handelend optreden, door een inzet van de doellijn te keren. De thuisploeg drong aan in deze fase. De verdediging moest alle zeilen bijzetten, maar men kraakte niet. Mede ook door een aantal voortreffelijke reddingen van Zinger. Oud-prof Kees Pier Tol was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar andermaal kon Kamping tijdig ingrijpen. In de 36e minuut had Noordscheschut op voorsprong kunnen en misschien wel moeten komen. Een afgemeten voorzet van Aron Boer bereikte het hoofd van Rijnald Vos, maar van dichtbij wist Vos het leer niet binnen te knikken. Enkele minuten later werd Koster de diepte ingestuurd en kreeg vrij baan richting het vijandige doel. Koster nam echter iets teveel tijd voor zijn doelpoging en het speeltuig werd hem vakkundig afhandig gemaakt. Het slotakkoord van de eerst helft was voor Melvin Mol. Een snoeiharde vrije bal werd vakkundig onder de deklat weggetikt.

Bij aanvang van de tweede helft had Van Meel één wissel toegepast. Rick Veldman werd vervangen door Kevin van Dalen. De eerste fase van de tweede helft was voor de thuisploeg. Zinger moest enkele malen handelend optreden, en bracht enkele malen redding met weergaloze reflexen. Toch was het na een uur spelen alsnog raak voor de gastheren. Een combinatie door het centrum werd door Demi Gosepa, ex-Willem 2 en FC Den Bosch, doeltreffend afgerond. De bal leek enigszins houdbaar, maar op vreemde en onverklaarbare wijze hobbelde deze toch binnen. Van Meel paste meteen zijn tweede wissel van de middag toe, Danny Kiekebelt voor Vos. Noordscheschut ging na deze treffer naarstig op jacht naar de gelijkmaker. Eerst belandde een vrije bal van Mol in het zijnet, maar enkele minuten later leek Noordscheschut alweer op gelijke hoogte te komen. Een voorzet bereikt Van Dalen, die kopte het leer voor op de instormende Bouwman, die het speeltuig op zijn beurt over de doellijn werkte. Een schitterende treffer, helaas had de assistent-scheidsrechter in een vroeg stadium van de aanval buitenspel geconstateerd. Een flinke domper, maar de Schutters bleven brutaal op jacht naar de gelijkmaker. In de 70e minuut brak Koster door over de linkerflank. Zijn inzet verdween jammerlijk voorlangs, waar de inkomende Mol misschien een betere optie was geweest. Met Dennis Hooijer voor Roy Hooijer bracht Van Meel nog meer aanvallende impulsen. Dit leverde logischerwijs ook meer ruimte op voor de thuisploeg, maar andermaal bracht Zinger met enkele voortreffelijke ingrepen redding. Aan de andere zijde werd een inzet van Koster gepakt. Noordscheschut probeerde met alles wat het in zich had de gelijkmaker te forceren, maar het noodlot sloeg aan de andere zijde toe. Opnieuw Gosepa was trefzeker, hij prikte het leer in de verre hoek langs Zinger. Toen enkele minuten later Tol er ook nog 3 – 0 van maakte was het pleit beslecht.

Een fantastisch seizoen afgesloten met twee prachtige nacompetitiewedstrijden voor een plaats in de Hoofdklasse. Het verschil tussen beide partijen was vandaag zeker niet zo groot als dat op voorhand werd gedacht. Sterker nog, met een beetje meer fortuin had de ploeg van Van Meel opnieuw voor een daverende stunt kunnen zorgen. Na afloop werd de selectie getrakteerd op uitbundig gezang door de vele meegereisde supporters, als dank voor een voortreffelijk seizoen.