Sport

Hoogeveen wil gaan stunten tegen OJC Rosmalen

Hoogeveen hield donderdagavond in de strijd om promotie 85 minuten goed stand tegen derdedivisionist OJC Rosmalen. Daarna ging het echter toch nog fout en wist de thuisploeg twee keer te scoren. Nick Borgman hield de Hoogeveense promotiedroom nog enigszins levend door in de blessuretijd een strafschop te stoppen. Maandagmiddag moet Hoogeveen dan ook gaan stunten om de finale later deze week tegen Hoogland te mogen spelen.

Hoogeveen oogde in de slotfase van de competitie vermoeid. Donderdag liet men echter zien dat de anderhalve week rust de ploeg goed had gedaan. Na een moeizame start van de wedstrijd begon men donderdagavond steeds beter te spelen. Men was echter niet creatief genoeg om grote kansen te creëren. Wat dat betreft biedt de terugkeer van de geschorste Saber Hendriks maandagmiddag weer hoop.
Natuurlijk heeft de ploeg van Nico Haak weinig te verliezen en kan het vrijuit spelen. Trots overheerst nu al. Een tweede plaats in de Hoofdklasse als promovendus is natuurlijk ongekend. Een sportman wil echter altijd meer en nu men zo dichtbij promotie is, zal men natuurlijk voor eigen publiek alles uit de kast willen halen.
Druk zal er wel zijn bij de tegenstander. OJC moet immers het vege lijf zien te redden. De ploeg uit Rosmalen is de laatste weken echter in goeden doen. Men bleef de laatste zes wedstrijden ongeslagen en voorkwam daarmee rechtstreekse degradatie. De Brabanders spelen voor het vierde jaar op rij in de Derde Divisie/Topklasse. Met 2300 leden is het één van de grootste verenigingen van Nederland. De club wil met zoveel mogelijk eigen jeugdspelers in de gelederen uitgroeien tot een waardige Derde Divisieploeg en mogelijk zelfs promoveren naar de 2e divisie. Op korte termijn zal dat lastig worden, want een groot aantal spelers verlaat komende zomer de club.
Helemaal onbekenden zijn Hoogeveen en OJC niet van elkaar. In het seizoen 2012-2013 troffen beide ploegen elkaar in de Hoofdklasse. Thuis eindigde het duel toen in 0-0 en in Rosmalen verloor Hoogeveen met 3-1. De enige spelers van nu die toen ook van de partij waren bij Hoogeveen zijn Andy Kreeft en Daniël Manning.
De winnaar van het tweeluik speelt de finale over twee duels tegen Hoogland, dat zich vorige week al plaatste doordat JVC Cuijck zich terugtrok. Donderdag wordt de eerste wedstrijd in Hoogland gespeeld, waarna zondag de return volgt.
Een samenvatting en reacties van het duel van vanmiddag zijn vanavond te zien via Hoogeveen TV.

De wedstrijd begint maandag om 14.00 uur.

Op de foto een fragment uit de wedstrijd van afgelopen donderdag (Foto: VV Hoogeveen – Martin van Dijk).

Geef een reactie