Algemeen

Knutselen en breien verbindt: kom naar het Verbindingsfestival

Hoogeveen -Op 15 juni vindt in en om het Raadhuisplein het Verbindingsfestival plaats. Een leuke dag met allerlei activiteiten die zorgen voor verbinding tussen de inwoners, gemeenteraad, college en ambtenaren van de gemeente Hoogeveen.

MAAK EEN KUNSTWERK VAN JE EIGEN PLASTIC AFVAL

Het thema van deze dag is: Energie! En wie krijgt er nu geen energie van KNUTSELEN? Niet zomaar knutselen, maar knutselen met plastic om ook zo ook aandacht te vragen voor het milieu, duurzaamheid en onze groeiende afvalberg. Uit dat afval kan zomaar een mooi kunstwerk ontstaan…!
Kinderen (en ouders, verzorgers, de oppas, tante en ooms, opa’s en oma’s, etc.) zijn van harte welkom op het Verbindingsfestival op zaterdag 15 juni. Neem een grote tas met afval mee. Alles van plastic is welkom, zoals drinkflesjes, doppen, shampooflesjes, sinaasappelnetjes, oud en kapot klein plastic speelgoed, tasjes, wasknijpers, etc. Samen met medewerkers van Studio Saar wordt het plastic omgetoverd in prachtige kunstwerken!

BREI MEE! WE BREIEN SAMEN HET HUIS VAN HOOGEVEEN

Op het Verbindingsfestival is iedereen die van breien houdt hartstikke welkom()en iedereen die niet van breien houdt natuurlijk ook!). Voor de brei-liefhebbers staat Agnes klaar. Als breiwilliger kan je samen met Agnes breien aan een groot “Huis van Hoogeveen”.
Neem plaats in de huiskamer van Agnes om een praatje te maken en een stukje te breien. Agnes heeft wol en breipennen klaar liggen. Maar je mag ook thuis alvast een stukje breien die dan later aan het Huis wordt vastgemaakt. Je hoeft het niet goed te kunnen, proberen is ook al goed! En we weten zeker: het wordt zonder twijfel een prachtig wandkleed die straks een mooie plek krijgt in het raadhuis. En daar heb jij dan mooi aan meegewerkt!

WAT IS ER NOG MEER TE DOEN TIJDENS HET VERBINDINGSFESTIVAL?

Naast knutselen en breien kun je nog meer doen op zaterdag 15 juni. Zo kun je op de aanwezige energievloer met
dansen je eigen energie opwekken. Hoe gaaf is dat? Verschillende dansscholen treden op met een energieke show. Er wordt een modeshow gehouden.
Hiernaast zijn er activiteiten die in het teken staan van verbinding en energie: het repaircafe en de ZOEMbus. Ook zijn er vele andere inwonersinitiatieven aanwezig. Woningcorporaties laten zien hoe je je huis duurzaam kunt maken. Er zijn verschillende foodtrucks aanwezig voor een hapje en een drankje.

VERBINDING MET HET HUIS VAN HOOGEVEEN

Dit jaar wordt ook de verbinding met de ambtenaren, gemeenteraad en college gezocht. Zo krijgen inwoners de mogelijkheid om met de gemeenteraad en het college in gesprek te gaan of gewoon een praatje te maken. De Trommelslagers zorgen met speciale gast voor een energieke afsluiting. Kortom, een boordevol programma! Kijk op www.verbindingsfestival.nl voor meer informatie. Hoogeveen verbindt

Geef een reactie