Algemeen

RvEC-leerlingen organiseren FunFair Market voor het goede doel

Hoogeveen – Op donderdag 6 juni organiseren tweedejaars vmbo-leerlingen van het Roelof van Echten College (RvEC) een Company FunFair Market. Muziek, entertainment, kraampjes vol (zelfgemaakte) producten, lekkere hapjes en drankjes… voor jong en oud is er van alles te beleven. Het bijzondere is dat alle bedrijfjes op de markt door de RvEC-leerlingen worden gerund.

De FunFair Market is onderdeel van Company FunFair, een onderwijsproject over ondernemerschap. Leerlingen ontdekken op een leuke, interactieve manier wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Via allerlei creatieve opdrachten starten ze in groepjes een eigen bedrijfje. Ze runnen dit bedrijfje op een spetterende schoolmarkt: de FunFair Market.

Digitaal onderwijs
Het onderwijsproject op het RvEC is helemaal van deze tijd: digitaal onderwijs met behulp van nieuwe media en communicatiemiddelen. Leerlingen gebruiken social media om reclame te maken en maken gebruik van hun smartphones om hun bedrijfsplan op te stellen en het informatiemateriaal te bestuderen.

Bezoek de markt
Ouders, grootouders, kennissen, vrienden, buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om op donderdag 6 juni tussen 14.00 uur en 16.00 uur naar de markt op locatie Voltastraat (Voltastraat 27, Hoogeveen) te komen. De opbrengst van de markt gaat naar microkredietprojecten in ontwikkelingslanden. foto: RvEC

Kijk voor meer informatie op www.crossyourborders.nl.

Geef een reactie