Blues and bluegrass festival Hoogeveen

Hoogeveen – Zondag is het blues and bluegrass festival Hoogeveen. Het festival dat geoganiseerd wordt door Dégust en de Lijst heeft weer een super mooie line-up voor elkaar weten te krijgen. 

BIG BO BROCKEN

Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50 waarbij onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon voert. Emotionele akoestische Blues, vlotte Ragtime en doorleefde Deltablues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

Big Bo heeft zich verschillende stijlen binnen de Blues eigen gemaakt, van de noordelijke Chicago Blues tot diep in de Delta, van de Slave Hollers tot Gospel en Spiritual en van opwekkende Georgia Ragtime en Piedmont style tot swingende New Orleans Hokum. Nummers van onder meer Charley Patton, Muddy Waters, Robert Johnson, Skip James, Bukka White, maar ook Sister Rosetta Tharpe, Brownie McGhee, Blind Willie McTell en vele anderen worden op bezielde wijze vertolkt, waarbij de intentie en emotie van de Blues steeds bewaard blijft. Bo heeft slechts één doel in zijn leven: deze muziek moet gehoord worden. Hij maakte er zijn levenswerk van en beheerst het dan ook als geen ander.

Het is fascinerend om te zien hoe deze man één wordt met zijn muziek. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest. Daarnaast is Bo ook een uitstekend verteller en tijdens zijn optredens voorziet hij de muziek van de mooiste verhalen, anekdotes en gebeurtenissen uit de tijd van weleer.

Het leven heeft zich aan Bo niet altijd van zijn mooiste kant laten zien. Deze levenservaring weet hij gepassioneerd te vertalen in de uitvoering van zijn muziek. Inmiddels op 50-jarige leeftijd klinkt Bo authentiek en doorleefd, een ervaring die men beleefd.

THE BUCKET BOYZ

Drie straatmuzikanten uit Amsterdam en Martin, Tennessee die oude traditionele Americana met een rock-´n-roll\punk attitude combineren. De style noemen zij blauwe prullenbak of te wel Blue Trash. Met een banjo, Chinese eet stokjes, een jerry-can bas, en drie stemmen doen ze een muzikale vertelling van hun avonturen als straat muzikanten. Hun performance is opzwepen, inspirerend en geeft jong en oude de zin om te bewegen op hun muziek.

ST JAGO BLUESBAND

Een swingende bluesformatie uit Drenthe. De bandleden hebben hun sporen in diverse bands verdient. Het repertoire bestaat o.a uit nummers van Joe Bonamassa, Robben Ford, Matt Scofield, John Mayer, BB King en Poppa Chubby.

Diverse stijlen worden gemixt met de blues. Van rhythm and blues, funk ,soul t/m jazz. Ze noemen het zelf new blues.De band staat garant voor een swingend live optreden. Als headliner maar zeker ook als supportact. Kortom, wilt u meer swing in uw line-up hebben dan bent u zeker op het juiste adres.

ENTREE IS GRATIS EN DE EERSTE BAND START TEGEN 15 UUR.
OOK STAAT ER WEER EEN SPRINGKUSSEN EN IS ER EEN BBQ VOOR DE LEKKERE TREK.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord