Sport

Schutters HSV in de prijzen op Landelijke Klasse Kampioenschappen luchtwapens

Bemmel / Hoogeveen – Afgelopen Hemelvaartsdag hebben 7 schutters van de Hoogeveensche Schietvereniging meegedaan aan de Landelijke Klasse Kampioenschappen luchtwapens bij schietvereniging SV op de Korrel in Bemmel.

De Landelijke Klasse Kampioenschappen is een schiet evenement, dat dit jaar gehouden werd in Bemmel van vrijdag 24 mei tot en met zaterdag 1 juni. In deze periode hebben 439 schutters uit het hele land gestreden om in de klasse waarin ze uitkomen kampioen te worden en een wildcard te verdienen mochten ze nog niet gekwalificeerd zijn voor het NK dat eind juni in Arnhem gehouden wordt.

Klasse kampioen
In de klasse Luchtgeweer staand Junioren-A Heren wist jeugdschutter Stefan van de Belt met een score van 610,9 punten een 1e plaats en gouden medaille te halen.

Stefan kijkt tevreden terug op een geslaagde wedstrijd en het geeft hem vertrouwen voor het komende pinksterweekend waarin hij deelneemt aan de IRS-CUP in Genk. Dit is een drie dagen durend internationaal toernooi met schutters uit verschillende Europese landen.

Nog meer medaille plaatsen
Gerrit Jan Somberg heeft met een score van 367,4 punten een keurige 2e plaats behaald in de klasse Luchtgeweer staand Veteranen-A.

In de klasse Luchtgeweer opgelegd Veteranen Hoofdklasse had Gerrit Jan meer tegenstand. Ondanks een nette score van 411,7 punten eindigde hij hier op een 17e plaats

Voor jeugdschutster Mandy van Leeuwen was het de 1e keer dat ze aan het LKK in Bemmel deel nam.
Met een nieuw wedstrijd persoonlijk record van 537,2 punten haalde Mandy een keurige 3e plaats in de klasse Luchtgeweer staand Junioren-A Dames.

Overige prestaties
Naast de medaille plaatsen eindigde in zijn klasse Jaap van de Belt met 436 punten op een 4e plaats.

Jeugdschutster Daphne van Leeuwen haalde in haar klasse met 380 punten een 6e plaats, Nico van Winden haalde met 308.8 punten een 7e plaats en als laatste haalde Geert Duinkerken met 358,2 punten een 16e plaats in zijn klasse.

Met drie medailles mogen de schutters van HSV zeer tevreden zijn en kijken ze terug op een succesvolle deelname aan LKK van 2019.

Nieuwe leden welkom
Wie kennis wil maken met de schietsport is welkom bij de Hoogeveensche Schietvereniging aan de Achteromsedijk 8g in Hoogeveen. Men kan vrijblijvend langskomen op de dinsdagavond vanaf 19.00 uur om zelfs eens te schieten. Men hoeft geen eigen wapen te bezitten, die wordt door de vereniging beschikbaar gesteld. Ook jeugdleden zijn meer dan welkom om met deze mooie sport in aanraking te komen.

Foto: Arno Brinkman

Geef een reactie