Elko wint van hekkensluiter TOP

Voor Elko stond afgelopen zaterdag de een-na-laatste wedstrijd van dit veldseizoen op het programma. Tegenstander was de hekkensluiter uit de poule, TOP Vroomshoop, dat een moeizaam seizoen draait en nog puntloos het klassement afsluit. Elko was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar toch wist TOP met opportunistisch korfbal het de Elkoërs nog enigszins moeilijk te maken. Aan het eind van de tweede helft kon Elko afstand nemen en de wedstrijd gecontroleerd uitspelen naar een stand van 19-15.

Met de laatste wedstrijd in zicht is de strijd tegen degradatie nog volop aan de gang in de poule waarin Elko uitkomt. Momenteel is de stand zo dat Elko zich kan handhaven in de tweede klasse, alleen ziet de ploeg uit Elim de laatste weken Thrianta uit Hoogeveen steeds dichterbij komen. Het was dan ook belangrijk voor Elko om in ieder geval tegen de laatste op de ranglijst punten te pakken. Elko stond voorafgaand aan de wedstrijd tegen TOP gelijk met Thrianta op de een-na-laatste plaats in een competitie waarin de laatste twee ploegen rechtstreeks degraderen. In de onderlinge duels wist Elko meer verschil te maken dan Thrianta dus op onderling resultaat zou Elko in de tweede klasse blijven en Thrianta degraderen, hiervoor moet de ploeg uit Elim wel zorgen dat in de laatste twee wedstrijden van het seizoen Thrianta niet meer langszij komt.

Bij zomerse temperaturen en een stralende zon werd op sportpark Elim gestart aan de wedstrijd die in ieder geval zonder puntverlies moest eindigen. Elko begon dan ook scherp en wist mooie aanvallen op te zetten waar vertrouwen uit geput kon worden voor het verdere verloop van de wedstrijd. TOP daarentegen wist weinig goede aanvallen op te zetten, maar wist door middel van opportunistische schoten van verre afstand en zonder rebound toch knap bij te blijven. Vlak voor rust wist Elko het betere spel om te zetten in snelle scores waardoor er gerust kon worden met een stand van 10-8 in het voordeel van Elko.

In de rust benadrukte trainer/coach Johan van Tilburg nogmaals dat de wedstrijd qua spel al gewonnen was, maar dat dat nog terug moest komen op het scorebord. Elko begon dan ook vol vertrouwen aan de tweede helft.

De tweede helft had een soortgelijk verloop als de eerste waarin Elko scherp uit de startblokken kwam en het verschil meteen liet oplopen naar een stand van 12-8. TOP daarentegen gaf niet op en wist wederom uit enkele rake afstandschoten dichterbij te komen om bij een stand van 14-15 zelfs nog voor te komen. Waar de gehele wedstrijd Elko geteisterd werd door veel ballen die net uit de korf stuiterden of over de rand rolden, kon Elko in de laatste fase van de tweede helft het betere spel verzilveren in scores, waardoor de wedstrijd voor TOP volledig op slot viel en het laatste fluitsignaal klonk bij een stand van 19-15. Ondanks veel ballen die er niet in vielen deze dag kan Elko terugkijken op een sportieve wedstrijd met goed spel waarin voldoende aanknopingspunten zijn voor de laatste wedstrijd tegen de koploper op 15 juni. Na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat Thrianta, enigszins tegen de verwachting in, een punt wist te halen bij HHV, waardoor Elko pas na de laatste wedstrijd weet of het in de tweede klasse blijft. De laatste wedstrijd wordt op 15 juni om 15:30 uur gespeeld in Groningen tegen de Parabool.