Mooie wandeltocht met iets extra’s

Hoogeveen – Zaterdag 8 juni aanstaande vindt voor de tweede keer de Hoogeveense Keientocht plaats. Onderweg zijn bordjes met QR codes geplaatst op de route. Op papier of eventueel via een app, krijgt men informatie over bijvoorbeeld een bezienswaardigheid waaraan men voorbij wandelt of wordt er iets vertelt over de geschiedenis van de desbetreffende plaats, omgeving of persoon.

De start is bij het zwembad De Dolfijn, Bentincksdijk 10, 7902 NA  Hoogeveen. Inschrijven kan vanaf 7.00 uur tot 10.00 uur. Degene die 10 km willen wandelen mogen uiterlijk om 11.00 uur starten. De wandeling is in en rond Hoogeveen. Dit jaar kan men ook kiezen voor 50 km, naast de 10 km, 20 km, 30 km, en 40 km. De route is aangegeven door middel van pijlen, ook is er een routebeschrijving. Onderweg passeert de wandelaar gezellige Drentse pauzeposten. De kosten voor volwassenen zijn € 5,00, voor kinderen t/m 12 jaar € 3,00.

Het Drentse landschap was ooit bezaaid met grotere en kleinere keien.

Bij de ontginning van hei, bos en landerijen zijn veel keien verdwenen of verplaatst. Er zijn dorpen gekomen en er is akkerbouw ontstaan. De route van de Hoogeveense Keientocht brengt u langs enkele van deze dorpen. Tijdens deze wandeling komt u langs oude monumentale panden, maar ook door de ontginningsdorpen Hollandscheveld, Nieuwlande en Noordscheschut.

Al wandelend kunt u zich laten verrassen door de prachtige, afwisselende omgeving en natuur.  U bent een kei wanneer u mee wandelt met de Hoogeveense keientocht. Informatie vindt u op de www.hoogeveensekeientocht.webnode.nl of Facebookpagina: Hoogeveense Keientocht of u kunt bellen of mailen. Telefoonnummer 06-272 06 746 mailadres:hoogeveensekeientocht@ziggo.nl

Geef een antwoord