Ida Salome-Spangler 100 jaar

Hoogeveen – Woensdag 9 mei is Ida Salome-spangler 100 geworden. Namens de gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Loohuis de felicitaties. Mevrouw Salome was erg verheugd op dit bezoek. Ze had dan ook veel aandacht voor de ambstketting van de burgermeester.

Mevrouw Salome werd op 9 mei 1918 geboren in Den Haag. Ze was de jongste dochter van een groot gezin en groeide op in het dorp Wassenaar. Na haar schooltijd werkte zij als winkeljuffrouw en leerde Jaap Salome kennen waarmee ze in 1939 trouwde. Uit dit huwelijk werden drie kinderen geboren. Het eerste kind, een zoon, vlak voor de oorlog. Hun tweede kindje, een dochter, overleed tijdens de hongerwinter in Den Haag.
Tijdens de oorlog was haar man te werk gesteld in Duitsland.. Hun huis in het Bezuidenhout in Den Haag werd in 1944 gebombardeerd door de Engelsen en totaal verwoest. Tijdelijk ging ze met haar zoon bij haar ouders in Rijswijk wonen. Na de bevrijding en de terugkeer van haar man kregen ze een woning in Den Haag toegewezen. Hier werd hun derde kind, een dochter, geboren.
De kinderen trouwden en er kwamen vier kleinkinderen en in de loop van de tijd ook nog zeven achterkleinkinderen. Ze woonden in Den Haag tot haar man met pensioen ging en verhuisden naar Cuyck. Daar hadden ze een mooie tijd tot de gezondheid van haar man slechter werd. Hij overleed in 1992 .
Omdat haar beide kinderen in Drenthe woonden, besloot ze ook daar heen te verhuizen. In Hoogeveen kocht ze een appartement aan het Schutsplein en woonde daar naar genoegen. Helaas overleed haar jongste dochter in 2014.
Doordat haar gezondheid achteruitging, verhuisde ze naar het Jannes van der Sleedenhuis aan de Eisenhowerstraat in Hoogeveen. Na sluiting van deze locatie verhuisde ze naar de nieuwe locatie in de wijk Krakeel. In het Jannes van der Sleedenhuis geniet ze van een uitstekende verzorging. Hulde voor de medewerkers

 

Deel dit bericht!

Een gedachte over “Ida Salome-Spangler 100 jaar

Geef een antwoord