VV Hoogeveen JO10-1 schrijft historie met bekerwinst

HOOGEVEEN – Na twee kampioenschappen in de najaarscompetitie en de zaalcompetitie, liep Hoogeveen JO10-1 de titel in de voorjaarscompetitie net mis. Wel hadden zij zich geplaatst voor de finale van de beker en dat werd een groot succes!

Zaterdag was het zover. Het hele voetbalseizoen had dit team geen enkele wedstrijd verloren. De spelers van trainers Joram Tupamahu en Danny van der Sleen konden hun seizoen nog meer glans geven, door de beker mee naar huis te nemen.
Nog drie keer vol gas dat was de opdracht van de trainers! De eerste tegenstander was Broeksterwalden JO-10-1. Deze wedstrijd domineerde de blauwe witte formatie de gehele wedstrijd en werd er uiteindelijk gewonnen met 8-2. LAC Frisia 1883 was de volgende tegenstander. Zij hadden de eerst wedstrijd van Heerenveen gewonnen met 5-2, dus was het volle bak, erop of eronder! Hoogeveen kwam snel op een 4-1 voorsprong, maar gaf die uiteindelijk uit handen en zo werd de eindstand 4-4. Dit bekende dat Hoogeveen gelijk met LAC Frisia aan de leiding stond. Beide teams hadden 4 punten, maar Hoogeveen had een beter doelsaldo.
VV Heerenveen was de laatste tegenstander. Bij winst was Hoogeveen zo goed als kampioen, echter moest er wel aan het doelsaldo gewerkt worden. Binnen 5 minuten kwam Heerenveen op een 1-0 voorsprong. Hoogeveen was echter niet van slag, want binnen drie minuten scoorde de ploeg twee keer en kregen ze volledig controle over de wedstrijd. Men liep uiteindelijk uit naar een 2-5 overwinning. LAC Frisia won met 5-1, maar met een hoger doelsaldo werd VV Hoogeveen JO10-1 bekerwinnaar en volgde er een geweldige ontlading.