Godzilla 2: King of the monsters

Na het wereldwijde succes van Godzilla uit 2014 en Kong: Skull Island uit 2017, volgt het volgende hoofdstuk uit de ‘MonsterVerse’ van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures: een episch actie-avontuur waarin Godzilla tegenover de meest populaire monsters uit de popcultuur geschiedenis staat. Het nieuwe verhaal volgt de heldhaftige daden van het cryptozoölogische instituut ‘Monarch’. De leden nemen het op tegen immens grote monsters, waaronder de machtige Godzilla, die in botsing komt met Mothra, Rodan en zijn grootste aartsvijand: de driekoppige koning Ghidorah. Wanneer deze eeuwenoude monsters – waarvan werd gedacht dat het enkel mythische wezens waren – weer opstaan, strijden ze allemaal om de macht, waardoor het bestaan van de mensheid in gevaar komt. De film is geregisseerd door Michael Dougherty (Krampus). In de film spelen Oscar-genomineerden® Vera Farmiga (Up in the Air en The Conjuring-filmreeks), en Ken Watanabe (The Last Samurai) en Sally Hawkins (Blue Jasmine), die beiden terugkeren in hun Godzilla-rollen; Kyle Chandler (The Wolf of Wall Street en Manchester by the Sea); Millie Bobby Brown (Stranger Things) maakt haar speelfilmdebuut; Bradley Whitford (Get Out); Thomas Middleditch (HBO’s Silicon Valley); Charles Dance (HBO’s Game of Thrones); O’Shea Jackson Jr. (Straight Outta Compton; Aisha Hinds (Star Trek Into Darkness); en Golden Globe®-genomineerde Zhang Ziyi (Memoirs of a Geisha en Crouching Tiger, Hidden Dragon).

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
actie / avontuur
132 minuten
12+
Michael Dougherty
O’Shea Jackson Jr., Charles Dance, Vera Farmiga, Ken Watanabe, Sally Hawkins, Thomas Middleditch, Kyle Chandler, Aisha Hinds, Zhang Ziyi, Millie Bobby Brown, Bradley Whitford

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Frank van Osch

Frank van Osch

Godzilla is van oorsprong een in Japan bedacht monster. Begin jaren ’50 werd Godzilla voor het eerst getoond in een Japanse film. Daarna zijn er ruim 30 films verschenen met dit monster in de hoofdrol.
Godzilla: King of the Monsters is een vervolg op de in 2014 uitgebrachte film Godzilla.

Godzilla: King of the Monsters is een waar spektakel. In deze film is Godzilla te zien als de hoeder van de aarde in tegenstelling tot eerdere films waar het soms ook het tegenovergestelde was.
Regisseur Michael Dougherty, ondermeer bekend van X-Men en Superman Returns, trekt alles uit de kast om het gevecht tussen Godzilla en de andere zogenaamde Titans overweldigend in beeld te brengen.
De verhaallijn is behoorlijk voorspelbaar echter de manier waarop de monsters vervolgens aan de slag gaan maakt het meer dan goed. Spectaculaire animaties, niet alleen van de monsters, die zeker in 3-D helemaal tot leven komen.

Dat één van de hoofdrolspelers, professor Serizawa, uit Japan komt is gezien de geschiedenis van Godzilla niet zo verwonderlijk. Verder opvallend is de rol van Bradley Whitford, in de film spelend als dr. Rick Stanton, die wat meer “lucht” in de film brengt door zijn veelal cynische opmerkingen.

Ga je deze film zien dan kun je je opmaken voor ruim 2 uur monstergeweld in optima forma.

Ferdinand Mulder

Ferdinand Mulder

Met een budget van 200 miljoen dollar (!) hoefde regisseur Michael Dougherty (X-Men: Apocalypse) niet te letten op een special effectje meer of minder. En dat heeft hij ook zeker niet gedaan. Hele steden laat hij verwoesten, wanneer ze door zijn monsters worden overlopen. Verklap ik dan al teveel ? Nee, toch? Voor zulke scenes ga je juist naar dit soort blockbusters!

De hoofdpersonen zijn enkel bedoeld om de actiescenes aan elkaar te praten. En Mark, gespeeld door Kyle Chandler (First Man, Manchester by the Sea, Argo) speelt niet eens zo heel slecht. Ook zijn vrouw Emma speelt wel aardig (Vera Farmiga, bekend van: The Boy in the Striped Pyjamas, The Departed, Up in the Air). Hun dochter Madison wordt gespeeld door de bij het jongere publiek wel bekende Millie Bobby Brown.

En dan de rol van Charles Dance die Jonah, een eco terrorist, speelt. Bedoelt om de film nog enige vergezochte, haast hilarische diepgang te geven. Juist bij dit soort scenes had een humoristisch ondertoontje de film veel goeds gedaan. Het wordt nu allemaal wel heel erg serieus in beeld gebracht; eindeloze gevechten tussen monsters, Godzilla, de driekoppige King Ghidora en de rest van de monsters. Maar zoals zo vaak met dit soort films zijn de beelden wel in de donkere rook van brandende huizen gemaakt, in de striemende regen en met heel veel wind.

De leeftijdgrens voor deze film is 12 jaar. Ik zou zeggen 12 jaar, een sterk hart en niet bang uitgevallen.

Twee sterren voor Godzilla II: King of the Monsters. Dat is honderd miljoen per ster…

Deel dit bericht!

Geef een antwoord