Handtekeningen tegen voorgenomen woningbouw Noordscheschut

Noordscheschut – Het zijn nog maar voorgenomen plannen, maar voor leerlingen van groep 8 van basisschool ‘De Regenboog’ uit Noordscheschut al meer dan voldoende om in actie te komen.

Er liggen namelijk plannen op tafel door de gemeente om op het sport/speelveld dat gelijk naast de school grenst woningen te gaan bouwen. En hier is de dorpsjeugd niet van gediend. Bij mooi weer wordt het veld gebruikt door de leerlingen van de school voor gymlessen en in de pauzes als voetbalveld, wat na schooltijden ook vaak het geval is.Daarom gingen de leerlingen van groep 8 dinsdagavond tijdens een sponsorloop die werd gehouden, al driftig in het rond met handtekeninglijsten tegen deze plannen.

Overigens is het veld niet de eerste keus om woningen te bouwen. Als eerste keus is dat het gebied tussen de Boogerdweg en Coevorderstraatweg en het gebied ten westen van Noordscheschut, achter de Bieslook/ Hoveniersland. Als hier door wat voor omstandigheden dan ook niet gebouwd kan worden is een volgende optie het veld naast de school. Ook zijn gebieden als het evenemententerrein en een wandelgebied een optie.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord