Hoogeveen maakt geen fout in titelrace

Hoogeveen heeft een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Het won met 1 tegen 6 van FVC in Leeuwarden. Ook mede kampioenskandidaat Alcides won zodat het verschil nog steeds 1 punt is in het voordeel van Hoogeveen. In de soms moeizame 1e helft, waarin Hoogeveen met name in de eerste 25 minuten al ruim afstand had kunnen nemen, kwam FVC door een goed genomen vrije trap terug in de wedstrijd. Na de pauze werd het al gauw 1 tegen 3. Hierna liet Hoogeveen soms prachtige aanvallen zien, die resulteerden in nog 3 doelpunten. Volgende week komt Bergum op bezoek en de laatste wedstrijd is tegen SVBO in Barger-Oosterveld. Hoogeveen zal nog 2 keer moeten winnen om de titel te pakken, want Alcides blijft ook winnen.

Verslag: Roel Zuidema – Samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Janet van der Weij

Hoogeveen miste Kreeft achterin en ook Kleinheerenbrink en Mol ontbraken op het wedstrijdformulier. Santing nam de plaats van Kreeft in en deed dat uitstekend. Het middenveld werd gevormd door Reinders, Wierenga, Roemahlewang en Zwikker. Manning en Hartman waren de spitsen. Na de eerste minuten, waarin FVC een kansje kreeg, pakte Hoogeveen het goed op. Aan de linkerkant liet FVC veel ruimte, die uitstekend werd benut door Yildirim. In de 7e minuut werd hij door Reinders, die weer als vanouds voetbalde, weg gestuurd. Yidirim gaf een goed aangesneden voorzet, die door Hartman prima werd binnen gekopt. Even later kon Yildirim zelf scoren, maar het mikte in het zijnet. Vanaf de Hoogeveense linkerkant ontstonden er daarna verschillende mogelijkheden om afstand te nemen, maar het lukte niet om deze kansen te verzilveren. FVC kon daar aanvallend eigenlijk niets tegenover zetten. In de 18e minuut mocht Hoogeveen een vrije bal nemen. Roemahlewang, die een paar minuten daarvoor Zwikker al richting keeper stuurde, mikte de bal richting het FVC doel, waar Van Dijk een gaatje vond voor 0 tegen 2. Even later kon Zwikker scoren, maar vanuit alweer een voorzet van Yildirim schoot hij hard in het zijnet. Hierna liet Hoogeveen het een beetje lopen en na een half uur moest Borgman reddend optreden bij een schot van Hollander. FVC scoorde evenwel toch vanuit een vrije trap. In de ogen van de scheidsrechter stopte Van Dijk FVC speler Wijbenga onreglementair af en Hollander schoot vanaf 18 meter prima raak. FVC probeerde hierna wel dichterbij te komen, maar daarvoor speelde het team te pover, zodat het rust werd bij 1 tegen 2.

2e helft
In de eerste 3 minuten van de 2e helft moest Hoogeveen eerst nog 3 FVC corners doorstaan, voordat men weer ten aanval trok. In de 48e minuut werd Mohamed door Roemahlewang weg gestuurd. Hij passeerde z’n tegenstander en gaf perfect voor op Hartman, die uitstekend in de hoek binnen kopte. Even later schoot Manning naast vanuit een mooi opgezette aanval over links. Hoogeveen controleerde het duel en bleef gretig. Hartman werd uit één van de vele aanvallen in de zestien onderuit getrokken, maar het ontging scheidsrechter Karacaoglan, waardoor de kans op 1 tegen 4 vervloog. Halverwege de 2e helft zagen de toeschouwers een mooie combinatie tussen Manning en Zwikker, die Hartman in stelling bracht. Hartman had een goal op de schoen, maar hij miste de bal. Ook liefhebber Zwikker, die strooide met prachtige passes kreeg via Reinders een grote kans te scoren. Zijn schot werd echter juist geblokt. Het 4e Hoogeveen doelpunt viel na een vrije trap (overtreding op de inkomende Mohamed) van Manning. Z’n harde inzet kon niet goed door de keeper worden verwerkt en Van Dijk scoorde z’n 2e van de middag. Even later werd vanuit een vloeiende combinatie tussen Hartman, Zwikker en Manning, Hartman door Manning vrij voor doelman Schaafsma gezet. Het betekende Hartmans 3e doelpunt. Ook Mohamed, die op een prima wedstrijd kan terug zien, had nog een prachtige actie in huis. Nadat hij middels een rush 2 tegenstanders het bos in stuurde, scoorde hij de 1 tegen 6. Een meer dan terechte beloning voor Shakki Mohamed. Hoogeveen had hierna nog een paar keer kunnen scoren, maar Dekker (2 keer) en Reinders misten het doel. Een mooie overwinning voor Hoogeveen. Er komen echter nog 2 finales te beginnen komende zondag thuis tegen Bergum!!
FVC-Hoogeveen: 7e Hartman 0-1, 18e van Dijk 0-2, 38e Hollander 1-2, 50e Hartman 1-3, 75e van Dijk 1-4, 78e Hartman 1-5 en 82e Mohamed 1-6
Opstelling Hoogeveen: Borgman, Yildirim (76e Schonewille), Santing, van Dijk, Mohamed, Wieringa (31e Dekker), Zwikker, Manning, Reinders, Roemahlewang, Hartman (84e Schultink)