Meer van Galilea, 10e editie was groot succes

HOLLANDSCHEVELD – Op Hemelvaartsdag stond het Recreatieterrein Schoonhoven in Hollandscheveld van 19:00  tot 23:00 uur in het teken van “Het meer van Galilea.” Op het strand stonden onder andere huisjes van hout met piepschuimen muren en houten bankjes.
Voor de tiende keer werd Het meer van Galilea georganiseerd door de stichting Burning Heart uit Hollandscheveld. Met het decor ging de organisatie terug in de tijd dat Jezus Christus op aarde was. Volgens de website van deze stichting is een van de doelen “ De verhalen uit die tijd bekend te maken op een boeiende manier.”  Daarnaast vinden zij “onderlinge ontmoetingen en samenhorigheid zeer belangrijk.” Voor de vele mensen die naar het gratis evenement kwamen, was er naast het evangelie met muziek, zang en prediking, allerlei dingen te bezichtigen. Zo lagen er verschillende vissersbootjes aan de waterkant en stonden er huisjes en kraampjes.
Bij kraampjes kon men muntjes kopen voor €1,25 per muntje en voor de inwendige mens waren er allerlei lekkernijen te koop en geen alcoholische dranken. En waar je ook liep, overal kwam je figuranten tegen in mooie nagemaakte kleding uit die tijd.
Er was veel te zien en te horen. En wat betreft de belangstelling voor deze avond, was het geen tegenvaller, want steeds meer mensen kwamen overal vandaan, om dit evenement mee te maken. En vooral het optreden van de bekende zanger Martin Brand trok veel publiek. En als je even uit de drukte wilde, kon je bij een steiger in een boot om het “meer” op te gaan. Bij het mooie gebouwde paleis, waar te luisteren was naar zang, muziek en predikingen, stonden verschillende borden met evangeliserende teksten.
Bij het steeds meer ondergaan van de zon, brachten de fakkels en lampen een mooie en gezellige sfeer.
foto: Marcel Uiterwijk
Foto’s en tekst: Sieberen Voordewind
Deel dit bericht!

Geef een antwoord