Inwoners gemeente geven Hoogeveen hogere waardering

Hoogeveen – Uit de burgerpeiling Waar Staat Je Gemeente 2018 blijkt dat alle inspanningen van de gemeente Hoogeveen worden gewaardeerd met een 6,6 ten opzichte van een 6,5 in 2016. Inwoners geven vooral een hogere waardering voor de thema’s wonen en leven, zorg en welzijn en de wijze waarop de gemeente inwoners betrekt bij beleid.

De waardering voor de relatie inwoner/gemeente is gestegen van een 6,1 naar een 6,2. Benchmarkgemeenten scoorden hierop een 6.

BLIK NAAR BUITEN

Wethouder Jan Steenbergen: ‘Onze inwoners moeten zich thuis voelen in Hoogeveen. Als gemeente willen we toegankelijk zijn en aanwezig op plaatsen waar onze inwoners ook zijn. We hebben onze blik naar buiten. Dat komt nu voorzichtig tot uiting in de waardering en dat vinden we een mooi resultaat. We gaan graag verder op de weg die we zijn ingeslagen.’ Uit de peiling blijkt onder andere dat de gemeente inwoners en organisaties voldoende ruimte geeft om ideeën en initiatieven te realiseren.

WAT KAN BETER?

Helder taalgebruik en het aangenaam verrassen met de service krijgen wat lagere scores. Dit laatste zie je landelijk ook terug bij de andere gemeenten. Dit is een ontwikkelpunt voor gemeenten en wordt versterkt door de steeds hogere verwachting van de samenleving aan service. ‘Dit staat hoog op de agenda om samen met klanten te ontwikkelen. Daarentegen is de waardering voor de tijd van afhandeling en de deskundigheid van medewerkers gestegen’, licht Jan Steenbergen verder toe.

VOLLEDIGE RAPPORT

Met de gegevens uit de burgerpeiling kan de gemeente blijvend ontwikkelen om het nog beter te doen voor haar inwoners. Wilt u meer weten over de uitkomsten, kijk dan op www.hoogeveen.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord