Echtpaar Ezendam-Katier uit Pesse 60 jaar getrouwd

Pesse – Vandaag (29/05) vieren Henk en Minie Ezendam-Katier hun zestigjarig huwelijksfeest. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht burgermeester Karel Loohuis hun de gelukswensen.

Ze vormen een uitstekend team, ze hebben vele jaren samen hard gewerkt op het boerenbedrijf, dat inmiddels door hun zoon en schoondochter is overgenomen.  Als je dag in, dag uit met elkaar samenwerkt, dan moet het wel goed klikken. Henk en Minie Ezendam weten daar alles van. Het echtpaar uit Pesse dat vandaag zijn diamanten huwelijksdag viert runden tientallen jaren samen een boerenbedrijf. „Dan moet je elkaar wel weten te verstaan”, vat Minie het samen. „Anders werkt het niet.”

In 1955 ging Minie Katier, opgegroeid op een boerderij in Bentelo, een avondje dansen met vriendinnen. Ze gingen naar het “school en volksfeest” in Beckum. Ook Henk Ezendam was er met vrienden. „Nou ja, toen zijn we aan de praat geraakt. Hoe dat verder allemaal is gelopen, dat weet ik eigenlijk niet meer.”

Enkele jaren later op 29 mei 1959 trouwde het stel in Hengelo (ov), het was een hele warme dag middenin het hooi seizoen. De twintigers trokken in het ouderlijk huis van Henk in Hengelo(ov) en namen het gemengd bedrijf van zijn ouders over. Henk werkte hard en ook zijn vrouw sprong bij. Zij zorgde voor de kalfjes en hij voor de koeien. In de herfst van 1984 verhuizen ze het hele bedrijf naar Pesse, omdat er in Hengelo(ov) geen uitbreiding mogelijk was.

Er kwamen vijf kinderen, vier dochters en een zoon. “Inmiddels zijn er al veertien kleinkinderen”, vertelt Henk trots. De woonkamer staat dan ook vol foto’s van alle kinderen en kleinkinderen.

Gelukkig is het echtpaar nog fit en energiek. Ze zijn beiden erg actief in de moestuin en de bloementuin.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord